NEMA ZNAKOVA PROVALE / Ubojica je poznavao žrtve, a tražio je novac? 'Ležala je na podu u spavaćici, bila je sva u krvi'

Građani u Strugama žive u strahu od toga da je ubojica još na slobodi

25.11.2018.
20:20
VOYO logo

Danas joj je imendan, ali Kati nije ni do čega. Jučer je doživjela najstrašniji dan u životu. Cijelu  noć oka nije sklopila, probdjela je u fotelji. 

"Ona je dolje ležala na podu, noge gole, u spavaćici je bila. Sva ušpricana u krvi, znate kak' to izgleda i to je sve što sam ja vidjela. Ja sam bježala van. Ja ne znam uopće na koji način sam došla van i za čas je policija došla", Kata Križajić, susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svašta joj je u tom trenutku padalo na pamet, ali vjerovala je od početka da posinak Siniša nije ubio svoju maćehu. Kaže da su se dobro slagali.

"To tko bi rekao da nisu - jesu. On je imao invalidnine 350 kuna. Ona je njemu dala, on bi otišao i u grad na kolače i na ćevape i to sve što je volio. Tu je sladoled kod nas u dućanu kupovao. Onaj veliki, skupi. Po 30 kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjeća se kako mu je nedavno kupila nove traperice, a kako je ubijeni Siniša obavljao sve kućanske obveze otkad je maćeha oboljela. Budući da je ubojica još uvijek na slobodi u Strugama danas svi dobro zaključavaju vrata. 

"Nismo si mogli zamisliti da bi se nešto takvo moglo dogoditi pogotovo takvim ljudima", kaže Ivan Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedan od motiva navodi se novac. 

"Ne znam tko bi mogao njih. Nisu imovinskog stanja da bi netko mogao da ih opljačka. Živjeli su kako su živjeli, nisu se nikome zamjerili. U biti jako dobri ljudi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je pokojna Marica imala nekoliko desetaka tisuća kuna na računu koje je čuvala za crne dane. Ili za posinka kad nje jednog dana ne bude da o njemu brine.  Na kući nema vidljivih tragova provale pa policija sumnja kako je ubojica osoba koju su ubijeni dobro poznavali. 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo