trostruko ubojstvo / Ubojstvo u Šibeniku: donosimo detalje ove strašne tragedije

Nakon trostrukog ubojstva, bijega i trosatnih pregovora s policijom, 59-godišnji Boris Luketa pucao si je u usta

27.4.2017.
20:00
VOYO logo
Image

Brodarica: duge cijevi na ulicama, tri osobe ubijene

Image

Brodarica: duge cijevi na ulicama, tri osobe ubijene

Ubio je dužnike i njihova obiteljskog prijatelja, četiri sata bježao, pa još tri pregovarao s policijom, a na kraju se pokušao i ubiti pucajući si u glavu. Sve to se odvijalo sinoć u šibenskom predgrađu Brodarica, gdje je zbog 59-godišnjeg ubojice na više sati bio blokiran dio grada i promet magistralnom cestom.

Krvavi trag u dvorištu svjedok je drame koja se sinoć odvijala na šibenskoj Brodarici. Nakon trostrukog ubojstva, bijega i trosatnih pregovora s policijom, 59-godišnji Boris Luketa pucao si je u usta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojali smo uz pregovore naših policijskih službenika koji su stručno obučeni za tu vrstu posla pregovaranjem postići da se isti preda, međutim obzirom da je na kraju došlo i do pokušaja samoubojstva, nakon toga je njemu pružena liječnička pomoć", kaže glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Prevezen je hitno u šibensku bolnicu, a onda je tijekom noći u teškom stanju prebačen u KBC Split

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam samo reći to da je mozak oštećen, značajno je oštećen.Poduzimaju se mjere intenzivnog liječenja. Prognozu ne možemo davati nikakvu", ističe Predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC Split prof. dr. Nenad Karanović.

Pretpostavlja se da je upravo dugovanje od 417 tisuća eura mogući motiv trostrukog ubojstva. Ubijeni su supružnici Hakija i Milka Keranović te Ivan Bajić, bivši tjelohranitelj ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića i prijatelj njihovog sina koji je uspio pobjeći pred Luketinom. Policija s dugim cijevima, blokiran cijeli kvart i promet magistralnom cestom na više sati uznemirili su građane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popila sam normabel od 5 miligrama, da se smirim. Zaključali smo kuću i stali smo u kući, samo što je mali iša kod strica gori", govori Lidija.

"Ima imanje, pa ako je dužan, platit će. Živa glava sve plaća, a mrtva nema spomena, moja ćerce", dodaje Frana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krim vještačenjima i istragom policija i državno odvjetništvo nastoje rasvijetliti okolnosti koje su dovele do teškog zločina, ali i utvrditi je li netko pomagao ubojici u bijegu. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo