Odvjetnik Vladimir Gredelj / 'Uputili smo molbu za pomilovanjem Predsjednici i ministru pravosuđa. Huanito je jako loše'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vladimir Gredelj, odvjetnik Huanita Luksetića, uputio je zahtjev za pomilovanje predsjednici RH i ministru pravosuđa

28.1.2019.
14:10
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

"Uputio sam zamolbu predsjednici i ministru pravosuđa za pomilovanjem  Huanita Luksetića. Takva je, naime, procedura i tako je zakonski regulirano. Prvo se treba obratiti ministru pravosuđa nakon čega on prikuplja dokumentaciju koju potom upućuje predsjednici nakon čega ona donosi odluku. S obzirom da se predsjednica kroz medije već očitovala o njegovu pomilovanju i na određeni način preduhitrila ministra, zamolbu sam uputio i predsjednici i ministru", kazao je za Vijesti.hr odvjetnik Vladimir Gredelj.

Na upit vjeruje li da će predsjednica ispoštovati obećano, Gredelj je kazao kako u to uopće ne sumnja s obzirom da je svoju odluku objavila putem svih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo ga i što Huanito na sve to kaže i kako se osjeća.

"Huanito je jako loše od kada je potvrđena prvostupanjska presuda po kojoj mora u zatvor. Dakle, on još nije svjestan da bi mogao biti pomilovan i stanje mu se uslijed svega ovog dosta pogoršalo", odgovorio je Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Huanito Luksetić je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

Županijski sud je prošli tjedan potvrdio prvostupanjsku presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huanito je preko noći postao poznat jer si je želio olakšati si simptome multipla skleroze. S mamom je posadio 11 stabljika u dvorištu pred kućom. Bez skrivanja. Samo s namjerom da si u garaži izradi dovoljnu količinu ulja. 

"Uzgojio sam svoje stabljike jer nisam imao novca da si nabavljam ulje na ulici. Nemam ni sad novca, pa ulje ne mogu koristiti. Najgore je što ne znam kako će proces dalje teći, ova me presuda strašno pogodila", kazao je svojevremeno Huanito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo