VELIKA TRAGEDIJA / Vatrogasci se opraštaju od tragično stradalog kolege (42): Branio je od požara kuće kod Zatona

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Brojni vatrogasci i kolege putem društevenih mreža opraštaju se od Komlenca

1.8.2022.
7:59
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac (42), potvrdila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Tragično stradali 42-godišnji vatrogasac je bio pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci koja je sudjelovala u spašavanju kuća u selu Ljubač, a potom gašenju guste borove šume na predjelu prema Orašcu i Zatonu. Vatrogasci su se nadljudskim snagama borili protiv požara koji se širio velikom brzinom i nepredvidljivo zbog vjetra koji je puhao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac. Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio", poručio je Tucaković.

Brojni vatrogasci i kolege putem društevenih mreža opraštaju se od Komlenca, a javne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz županije na svojim Facebook stranicama izražavaju tugu i žaljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je u nedjelju oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca. Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo