ŠOK, TUGA I NEVJERICA / VIDEO Nezapamćen pokolj zgrozio susjede: 'Živim na Kajzerici od 1970. Ovako nešto se nikad nije dogodilo'

U inače mirnom novozagrebačkom kvartu nitko još ne može vjerovati što se sinoć dogodilo

2.8.2019.
10:19
VOYO logo

Iza stanovnika i stanovnica Kajzerice nemirna je noć, a jutro nije donijelo olakšanje. Kako i bi kad je u samo nekoliko sati izbrisano sedam života. Ubojica je presudio sam sebi u Brezovici, ali u jednom od novozagrebačkih kvartova pored Save prije toga je ubio šestoro ljudi. Među njima je bilo dijete. 

Kajzerica je cijele noći bila pod policijskom paskom, a očevid traje i jutros. Građani nemaju puno riječi. Neki su u šoku, neki ne žele govoriti. Jedni su u strahu, drugi ne znaju što bi rekli. Mnogi su sinoć bili u svojim kućama i stanovima kada se sve događalo, a oni rijetki koji su na brojna novinarska pitanja nešto rekli, bili su vrlo šturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znam ništa, ništa ne znam'', kazala je jedna od susjeda u prolazu, a Mile Vukelić, koji na Kajzerici živi već desetljećima kazao je da ne pamti nešto ovako. 

Jeste li strahu, gdje ste bili, znate li što, je li vas šokiralo, samo su neka od pitanja na koje su novinari pokušali dobiti odgovor od Vukelića, a on je odvratio: ''Kako ne!''

''Ali ja sam vam skroz dolje na drugom kraju, od susjeda sam oko ponoći sinoć čuo da se nešto dogodilo. Nemam nekih informacija. Živim ovdje od 1970.  Ovako nešto se nikad nije dogodilo'', kazao je.

Podsjetimo, tri žene i 10-godišnje dijete ubijeni su ispred kuće, tijelo jednog muškarca pronađeno je u sobi, a drugog u hodniku kuće. Sedmomjesečno dijete koje je policija zatekla na mjestu zločina zbrinuto je i neozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinitelj šesterostrukog ubojstva u zagrebačkoj Kajzerici pronađen je nedaleko od Gvozda, ali zasad nema detalja o okolnostima u kojima je okončana potjera, u koju su bile uključene brojne policijske snage, a zbog koje su neki od ključnih punktova u hrvatskoj metropoli bili pod strogim kontrolama službenika naoružanih dugim cijevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo