poljoprivrednik i pol! / VIDEO Otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Hrvatskoj! Vlasnik bi dobio 8,8 tona ove tražene robe

Image
Foto: pu zadarska

Na plantaži industrijske konoplje vlasnik je zasadio više od 7 500 stabljika marihuane

25.8.2021.
11:07
pu zadarska
VOYO logo

Zadarska policija sumnjiči 58-godišnjeg hrvatskog državljana da je tijekom svibnja, na dijelu čestice od oko 10 hektara u Islamu Grčkom, malo proširio svoju djelatnost na ilegalne aktivnosti. 

Naime, na zemljištu koje je unajmio od države, a na kojem je njegova tvrtka registrirana za uzgoj industrijske konoplje, zasadila preko 20 000 stabljika konoplje, zasadio je i preko sedam tisuća (točnije 7 728) stabljiki konoplje čije lišće i cvjetni vrhovi znatno premašuju količinu tetrahidrokanabiola (THC) dozvoljenu za industrijsku konoplju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je navela PU zadarska, navedene zasađene stabljike prosječne su visine oko 165 cm i trenutno su u fazi cvatnje.



Za sada povedenim izvidima i postupanjima policijskih službenika u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, na mjestu događaja obavljen je očevid te su za vještačenje izuzete veće količine materije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Hrvatskoj

Image

Otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Hrvatskoj


U Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu provedeno je toksikološko vještačenje te je utvrđeno kako je za navedene stabljike konoplje prosječna vrijednost THC-a veća od dozvoljene, a daljnjim procjenama utvrđeno je kako bi masa lišća i cvjetnih vrhova, odnosno začetka cvjetnih vrhova, iznosila preko 8 800 kilograma marihuane odnosno 8,8 tona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iz domene kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 58-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo