odbijena žalba / Visoki kazneni sud: Otac preminule djevojčice Nikoll ostaje u istražnom zatvoru! Otkriveni novi detalji užasa

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Za sada se jedino s mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti opasnost od ponavljanja djela', istaknuo je Visoki kazneni sud

14.7.2021.
12:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Visoki kazneni sud odbio je žalbu čime je postalo pravomoćno rješenje Županijskog suda u Slavonskom Brodu kojim je produljen istražni zatvor 27-godišnjem ocu dvoipogodišnje djevojčice Nikoll koja je početkom travnja preminula od teških ozljeda.

Apelacijski sud je priopćio da je 27-godišnjak i prije osuđivan i prekršajno kažnjavan zbog nasilja u obitelji te da mu je u prekršajnom postupku izrečena zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za sada se jedino s mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti opasnost od ponavljanja djela'', istaknuo je Visoki kazneni sud dodajući da prema zakonu okrivljeniku istražni zatvor najdulje može trajati do 1. listopada 2021. godine.

Image
ukidanje istražnog zatvora /

Majka okrivljena za ubojstvo malene Nikoll je puštena iz zatvora, udomitelji ne mogu vjerovat: 'Ona je ubila naše dijete'

Image
ukidanje istražnog zatvora /

Majka okrivljena za ubojstvo malene Nikoll je puštena iz zatvora, udomitelji ne mogu vjerovat: 'Ona je ubila naše dijete'

Visoki kazneni sud je, ne navodeći dob okrivljenika, priopćio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od studenog 2020. do kraja ožujka 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici, dječaku od 4,5 godine i dvoipogodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Okrivljena majka se tereti da je 31. ožujka snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobivenih ozljeda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške je 31. ožujka ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Djevojčica Nikoll je bila kod udomitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj tog centra Branko Medunić zbog ovo je slučaja smijenjen.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo