vrapče na nogama / RTL doznaje - isti belgijski ovčar ovaj tjedan već napao četvero djece: 'Zaskočio me, pobjegao sam u školu'

Vlasnik psa kaže: 'Preskočio je ogradu, bježao po cesti, pas je mlad, ne sluša još...'

23.9.2022.
19:09
VOYO logo

Trenuci strave su prekinuli uobičajeno sneno jutro majke, njenog dječaka i djevojčice na putu u školu. Niotkuda je dojurio belgijski ovčar i napao djecu.

"Srušio je mamu i sina na pod. Maloj je izgrizao prepone, a sina je baš izgrizao. Ima ogrebotine, poderanu majicu i sav je izgrizen ispod koljena. Bilo je jako puno krvi. Već se i u tenisicu slila", govori nam Marina Česnik, svjedokinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šoku nam prepričava djelatnica pekarnice u koju je sakrila izgrizenog prvašića dok su prolaznici tjerali psa: "Dijete nije moglo stajati na nogama pa sam ga odnijela u auto i curica, sestra mu je već klonula, onesvijestila se", kaže Marina Česnik.

Napad se dogodio ispred škole. Dvjesto metara dalje živi vlasnik psa, Josip, kojemu su na vrata došli policija, inspekcija, i sklonište. Jednogodišnji belgijski ovčar Pablo mu je oduzet i odvezen u sklonište u Dumovec na minimalno deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Užas u Vrapču /

Vlasnik ovčara koji je napao brata i sestru: 'Ma on nije agresivan, samo je malo zaigran...'

Image
Užas u Vrapču /

Vlasnik ovčara koji je napao brata i sestru: 'Ma on nije agresivan, samo je malo zaigran...'

"Preskočio je ovu tu ogradu, ja sam nadoštukavao ogradu. No, preskočio je bježao po cesti, ja za njim, pas je mlad, ne sluša još, ne. I dogodilo se ovo", govori Josip Radošić, vlasnik psa.

No, pas nije smio biti ni trenutka izvan vidokruga, jasno je iz razgovora vlasnika i nadležne službe jer je već bio pod procjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako iz policije još nema potvrde o ranijim prijavama, građani kažu bilo ih je. Samo ovog tjedna isti je pas napao čak četvero djece. U ponedjeljak 12-godišnjeg Roka.

"To je bilo oko 12:50. Ja i moji prijatelji smo se igrali nogometa tu ispred škole i došao nam je pas, izgrizao loptu. I krenuo me napadati. I mene i mog prijatelja", govori Roko Mandić, žrtva napada psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to u dvorištu osnovne škole iz koje nam samo kratko kažu da surađuju s nadležnim službama oko današnjeg napada.

"Kad me htio tu zaskočiti da me ugrize, izmakao sam se i pobjegao u školu", kaže Roko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko se uplašio no imao je puno sreće da mu se nije dogodilo isto što i jutros bratu i sestri. U šoku su završili na šivanju u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

"Ambulantno su rane sanirane i pušteni su kući na kućnu njegu. Nije liječenje završeno, trebat će praćenje još tih rana, ali su dobro oboje", kaže Ivan Petračić, specijalist dječje kirurgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Vrapča su ljutiti, jer kažu da je vlasnik problematičan, a može se čuti da je pas čak bio pod utjecajem opijata.

"Ovakvu pasminu ne treba ni drogirati da bi bio opasan. Što je vlasnik s njime radio, ne znam, no vjerujem da će policija to istražiti", kaže Tatjana Zajec, voditeljica skloništa za nezbrinute životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pas u Dumovcu mora proći obuku i test socijalizacije prije daljnjih koraka, no, problem će uvijek postojati, kaže nam voditeljica, jer Ministarstvo poljoprivrede i dalje nije izmijenilo pravilnik po kojem bilo tko može biti vlasnik potencijalno opasnog psa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo