vruća jesen / Zakuhalo u Makarskoj: Turističku zajednicu 'češljaju' tužiteljstvo i matično Ministarstvo

Image
Foto: Ilustracija/Miranda Cikotic/PIXSELL

Da je TZ Makarske pod istragom ŽDO-a, potvrdila je glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu

29.9.2021.
9:47
Ilustracija/Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije od prošlog tjedna provodi izvide u Turističkoj zajednici Makarske.

Izvidi su započeli zbog anonimne prijave na rad TZ-a. Paralelno s izvidima ŽDO-a, TZ Makarske ''češlja'' i inspekcija Ministarstva turizma koja provjerava sve dokumente vezane za rad Skupštine i Turističkog vijeća. Da je TZ Makarske pod istragom ŽDO-a, potvrdila je za Slobodnu DalmacijuRene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

"Činjenica je da je Zakonom o kaznenom postupku određeno da je postupanje tijekom izvida tajno, a tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom", kazala je Laura.

Iz pouzdanih izvora Slobodna Dalmacija doznaje smo da je riječ o izvidima koji se odnose na rad TZ-a vezano za "Božićni grad", skupe, preplaćene hladnjake u novom multimedijalnom centru, ugovore s nekim makarskim tvrtkama i poljskom tvrtkom koja je za TZ izradila aplikaciju od 50 tisuća eura. Ispituju se i svi mogući dokumenti vezani za rad tijela TZ-a, od Skupštine do Turističkog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo