Požar pokraj Pleternice / Zapalio svoju kuću: 'Od njega je i sestra pobjegla zbog straha, a policajce je gađao crjepovima'

Image
Foto: Pozega.eu

29-godišnjak je namjerno izazvao požar koji je zahvatio cijelu obiteljsku kuću i koja je gotovo u potpunosti izgorjela

26.2.2019.
8:37
Pozega.eu
VOYO logo

U Novoselcima, selu pokraj Pleternice, noćas je nekoliko minuta prije tri sata buknuo požar u obiteljskoj kući.

Prema prvim informacijama, 29-godišnji mladić je namjerno izazvao požar koji je zahvatio cijelu obiteljsku kuću i koja je gotovo u potpunosti izgorjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zapalio vlastitu kuću

Image

Zapalio vlastitu kuću

Nakon dojave o požaru vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije i DVD-a Pleternica vrlo su brzo izašli na teren te spriječili širenje vatre na druge dvorišne zgrade i susjedne kuće. U pomoć su kolegama došli i vatrogasci susjednog DVD-a Jakšić i DVD-a Gradac.

Mještani su u šoku, ali kažu da se takvo što moglo i očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što da vam kažem, nešto se s tim mladićem dešava. Bio je on i na liječenju u Popovači. Pustili su ga iz te bolnice, al' se pitam zbog čega jer se na njemu vidi da je rastrojena i problematična osoba", rekao je za Pozega.eu jedan mještanin Novoselaca.

29-godišnjak je policiji od prije poznat. Naime, prije nešto više od desetak dana je s kuće svog djeda, koji stanuje na području općine Kaptol, bacao crjepove na policiju. Sve što je mogla, policija je do sada poduzela. U konačnici je sve na liječnicima i drugim službama koje su trebale prepoznati problematiku koja se događa s mladićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka mu je umrla prije osam godina. Uz nju je jako bio vezan. Otac mu je u Njemačkoj i jedna sestra. Ima on još dvije sestre, jedna koja studira u Osijeku i jedna što je živjela tu u kući s njim. Zbog straha mu je ta jedna sestra neki dan otišla u Osijek kod druge sestre. Jako ga se bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite što je napravio", rekla je susjeda 29-godišnjeg piromana.

Mladića je do dolaska policije zadržao stric. Priveden je i nad njim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, no čini se da će mu trebati i liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo