TEŠKA PROMETNA NEDALEKO OD BJELOVARA / 'Zbog nesreće je sve obustavljeno, naručeni pacijenti se otkazuju, a prijevoz će biti riješen u ponedjeljak'

Vozač pod utjecajem alkohola udario je sanitetsko vozilo, a onkološka pacijentica koja je trebala biti prevezena u Zagreb, na kraju leži u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama

19.8.2022.
19:29
VOYO logo

Umjesto u bolnici u Zagrebu, smrskano vozilo bjelovarskog saniteta završilo je na procjeni štete. Rano jutros u njega je udario vozač Audija kod Male Pisanice. Onkološka pacijentica koja je bila u sanitetu najteže je prošla.

"Kako će se dalje stanje razvijati, to će odlučiti anesteziolozi i kirurzi najvjerojatnije u dogovoru s liječnicima iz Draškovićeve bolnice s obzirom da se primarno radi o ozljedama kralježnice, kojima se bave traumatolozi", kazala je Iva Plevnik Žaja, liječnica u OB Bjelovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinska sestra i vozač saniteta pušteni su kući s lakšim ozljedama. Vozač saniteta s kojim smo razgovarali kaže da se ne sjeća svih detalja nesreće, sretan što je živ i poručuje svim vozačima da voze oprezno i polako.

Image
novi detalji /

U sudaru saniteta i auta onkološkoj pacijentici slomljeno nekoliko rebara, vozač Audija je bio pijan...

Image
novi detalji /

U sudaru saniteta i auta onkološkoj pacijentici slomljeno nekoliko rebara, vozač Audija je bio pijan...

Neoprez i alkohol najvjerojatnije su skrivili prometnu nesreću. Vozač osobnog automobila, neslužbeno doznajemo, imao je do 1,5 promila. Prešao je u suprotnu traku i udario sanitet. Promet je bio obustavljen dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv tridesetogodišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru", kazao je Saša Đorđević, glasnogovornik PU bjelovarsko- bilogorske.

11 godina staro vozilo saniteta trebalo je prevesti još dvoje pacijenata za Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je obustavljeno i javljeno je da naručeni pacijenti se otkazuju tako da će biti u ponedjeljak riješen taj prijevoz", kazao je Josip Rajković, v.d. ravnatelja Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zbog izazivanja nesreće vozaču prijeti od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo