očajni roditelji / 'Želimo da se sazna istina o smrti našeg Patrika (2). Umjesto rođendana imamo karmine'

Image
Foto: Pixabay

Dan prije tragične smrti, mališanova obitelj spremala se za slavlje njegova drugog rođendana

27.3.2019.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Samo dan prije nego što je preminuo, Patrik je navršio dvije godine. Temperaturu je prvi put dobio 1. ožujka, a roditelji su od tada s njim redovito posjećivali Dom zdravlja Vrbovec.

Kako je majka ispričala, nekoliko su puta dječaka vozili u Opću bolnicu u Bjelovaru, a posljednji su put kod pedijatrice u domu zdravlja bili u petak, kada je dječak ponovno dobio temperaturu. Imao je proljev i povraćao je stoga je liječnica tada propisala terapiju i roditeljima rekla da, ako se tjelesna temperatura ne snizi, dječaka idućeg jutra hitno voze u Zagreb s uputnicom za pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U subotu ujutro odmah smo sjeli u auto i krenuli za Zagreb, kako su nam i rekli. Držala sam ga cijelo vrijeme u krilu i čvrsto ga grlila. Kad smo stigli pred Zagreb, stanje mu se dodatno pogoršalo. Sav je drhtao, bio je potpuno obliven hladnim znojem. Nakon što smo stigli u Kliniku, liječnici su ga odmah prikopčali na infuziju i dali mu svu potrebnu njegu i terapiju, tako da je izgledalo kao da će sve ipak dobro završiti", ispričala je majka dječaka za 24sata.

Trenutak u kojemu im se srušio cijeli svijet

Nešto nakon 15 sati ona i suprug krenuli su kući jer su im rekli u bolnici da će se kasnije telefonom čuti s doktorima. "Te kobne večeri, svega nekoliko minuta nakon 20 sati, nazvala sam Kliniku i gotovo izgubila svijest. S druge strane slušalice rekli su mi da je naš sin prije koju minutu preminuo'', ispričala je neutješna majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primarijus dr. Srđan Roglić iz klinike ''Dr. Fran Mihaljević'' kazao je da je dječak u bolnicu stigao u stanju septičkog šoka i dodaje da je bio u preteškom stanju. Još nije poznato što je prouzročilo sepsu kod dvogodišnjeg djeteta, a pravi uzrok smrti otkrit će nalaz obdukcije koju će provesti Klinika za infektivne bolesti. Radit će se i detaljna histološka analiza.

Roditelji smatraju da je u liječenju bilo propusta te da nisu poduzete sve mjere koje bi spriječile tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije tragične smrti, mališanova obitelj spremala se za slavlje njegova drugog rođendana. ''U četvrtak smo naručili tortu za njegov drugi rođendan, koji je trebao proslaviti dan kasnije. Kako je dobio temperaturu 39,8, u petak smo otišli njegovoj pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Uz visoku temperaturu, povraćao je i imao proljev. U subotu je umro, tako da umjesto rođendanskog slavlja imamo karmine'', kazala je potresena majka za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo