ČUDO U OCEANU / Dijete preživjelo pad aviona

Jemenski Airbus A310 sa 142 putnika i 11 članova posade srušio se u Indijski ocean, 15 minuta prije planiranog slijetanja. Ovo je druga nesreća Airbusa u samo mjesec dana.

30.6.2009.
5:41
VOYO logo

MORONI - Dijete pronađeno u utorak u Indijskom oceanu kod Komorskog otočja, koje je preživjelo pad Airbusa A310 Yemenia Aira sa 153 putnika i članova posade, je 14-godišnja djevojčica s Komora.

Komorski ministar komunikacija opovrgnuo je prijašnja izvješća da je spašeno dijete petogodišnji dječak, a dodao je i kako vjeruje da je to jedina preživjela osoba kobnog leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Airbus se srušio u utorak dok se približavao Komorima na letu iz Jemena. Olupina je pronađena 15-ak kilometara od obale.

U avionu je bilo 66 francuskih državljana, a ostali su imali komorsko-francusko državljanstvo. Većina njih svoje kobno putovanje je započela još u Francuskoj, dok su u Jemenu obavili tek presjedanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se još uvijek ne zna uzrok pada, pretpostavlja se da su nesreću skrivili loši vremenski uvjeti, jak vjetar i olujno more.

Ovo je druga velika zrakoplovna nesreća Airbusova zrakoplova u samo mjesec dana u kojoj su većinom poginuli francuski državnljani. Još uvijek su svježi dojmovi nesreće Air Franceova Airbusa A330-200 koji se 1. lipnja srušio u Atlantik. Život je tada izgubilo 228 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo