I NAJBOLJI GRIJEŠE / Divovi i misteriozni nestanci na sprovodu stoljeća!

Image
Foto: PIXSELL

Slike pogreba 'Dragog vođe' obišle su svijet, a korejske su se agencije potrudile da one budu savršene te da svima koji gledaju pošalju pravu poruku. 'Retuširani' sprovod tako se možda na prvi pogled činio savršenim, ali još jedan pogled na fotografije otkriva zanimljive detalje.

30.12.2011.
8:10
PIXSELL
VOYO logo

Dva je dana trajao posljednji ispraćaj "Dragog vođe" Kim Jong Ila, a pratilo ga je više desetaka tisuća ljudi.

Upravo zato su se vlasti pobrinule da u javnost ne 'procuri' ništa što ne bi smjelo, te da Sjeverna Koreja fotografijama savršene discipline pošalje pravu poruku svijetu.

Ipak, i najboljima se potkradu greške, pa su se tako pojavile fotografije s vrlo neobičnim detaljima na sebi.

Na jednoj se, na primjer, niotkuda pojavio divovski vojnik, visok čak 2,5 metara, dok su na drugoj misteriozno nestali novinari i njihovi snimatelji, koji su promatrali sprovod sa strane.

Sjeverna Koreja upozorila je u petak da neće mijenjati politiku pod novim čelnikom, mladim Kim Jong-Unom koji je upravo naslijedio pokojnog oca na čelu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svečano i ponosno objavljujemo glupim političkim dužnosnicima u svijetu, uključujući marionete iz Južne Koreje, da ne očekuju ni najmanju promjenu s naše strane", objavilo je povjerenstvo za nacionalnu zaštitu Sjeverne Koreje.

Pjongjang je odbacio i svaku mogućnost rasprave sa sadašnjom vladom u Seulu.

"Kao što smo rekli uvijek ćemo se protiviti uspostavi odnosa s izdajnikom Lee Myung-Bakom i njegovom klikom", dodaje povjerenstvo smatrano najmoćnijom strukturom u zemlji, govoreći o južnokorejskom predsjedniku.

U četvrtak, dan nakon pogreba Kim Jon-Ila preminulog 17. prosinca, Kim Jong-Un proglašen je "vrhovnim vođom stranke, vojske i naroda" na velikom vojnom skupu organiziranom u Pjongjangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo