prevarili očajne radnice / Drama u Turbo Limaču: Kerumovi radnici zauzeli trgovinu!

Image
Foto: PIXSELL

Trgovinu Turbo Limača u splitskom trgovačkom centru Jocker, koju su radnice čuvale tri tjedna zbog neisplaćenih plaća, sada su zauzeli Kerumovi radnici. Roba vrijedna 400 tisuća kuna sada je u rukama trgovačkog centra, koji će time naplatiti svoja potraživanja, dok očajnim zaposlenicama nekada uspješnog lanca trgovina neće ostati gotovo ništa.

20.2.2012.
17:34
PIXSELL
VOYO logo

Radnice Turbo Limača u splitskom trgovačkom centru Jocker, koje su tri tjedna kampirale i čuvale od 0 do 24  vlastitu trgovinu zbog tri neisplaćene plaće, od ovog tjedna su službeno poslane na godišnje odmore. Kerumovi radnici su iskoristili situaciju i zauzeli prostor prije nego što je stečaj službeno proglašen.

U nedjelju navečer se u splitskom trgovačkom centru odvijala prava drama. Tad je u Jocker pozvana i policija, kojoj je na licu mjesta rečeno da se 'aktivirao protupožarni alarm', pa je voditelj održavanja Siniša Vuksan hitno došao, razbio bravu i uništio alarm, prenosi Tportal.

Uzbuna je bila lažna, a novi ključ se našao u džepu Slobodana Vučićevića, srbijanskog poduzetnika koji je nagovještavao stečaj i od kojeg se očajne radnice pokušavaju naplatiti.

Ovaj lažni alarm znatno je zakomplicirao situaciju za radnice, koje su angažirale i odvjetnika. Naime, sada je roba u vrijednosti 400 tisuća kuna u Kerumovim rukama, kojom će on naplatiti svoja potraživanja, a radnicama, koje već tri mjeseca nisu dobile plaću, neće ostati ništa.

Nekoć uspješni lanac trgovina Turbo limač krenuo je nezaustavljivo nizbrdo nakon što ga je prije godinu i pol bivši vlasnik Goranko Fižulić prodao srpskom poduzetniku Slobodanu Vučičeviću. Nezadovoljstvo je kulminiralo blokadom računa prije tri mjeseca, a zahtjev za stečajem pokrenuo je sindikat nadajući se da će radnice uspjeti spasiti barem dio svojih potraživanja.

"Direktorica Branka Radomilović kazala nam je kako je račun u blokadi i kako nije njezin problem što mi ne možemo preživjeti s tri neisplaćene plaće jer nemamo ušteđevine. Inače je riječ o direktorici sasvim druge tvrtke, ali ona vodi sve Vučićevićeve poslove u Hrvatskoj. Kad smo vidjele u kojemu smjeru ide priča, obavijestile smo Inspekciju rada, policiju i angažirale odvjetnika Vinka Ljubičića koji je vlasniku u naše ime uputio dopis, zahtijevajući podmirenje naših potraživanja", ispričale su radnice, koje su najčešće radile za minimalac od 2.500 ili 2.700 kuna, prošli tjedan kada su prijetile da ne napuštaju trgovinu dok ne dobiju svoje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo