ZA DVOJICOM SE JOŠ TRAGA / Dunav pokazao zlu ćud: Strašna obiteljska tragedija u Iloku!

Devetero ljudi, među kojima i troje djece, oko ponoći su bili u vožnji Dunavom. Još nije sigurno zašto, ali odjednom je nastala panika i našli su se usred noći u hladnoj rijeci. Majka dvoje djece se utopila, za ocem i još jednim muškarcem se traga, a ostali su se uspjeli spasiti.

17.8.2013.
18:46
VOYO logo

Gorska služba spašavanja i policija, još su sinoć kilometrima nizvodno od Iloka do mosta na Dunavu, prema Bačkoj Palanci u Srbiji, tragali za dvojicom muškaraca kojima se od ponoći gubi trag. Jutros su se GSS-ovcima pridružili psi tragači i ronioci specijalne policije.

"Potraga ide prema planu, iako je Dunav nepredvidiv, brz, velik. Mi smo ovdje od pola jedan na terenu, traga se za još dvije osobe, za sad još nema rezultata", kazao je Zlatko Becić, voditelj akcije potrage, HGSS Vinkovci.

Vinkovačkim spasiocima u potrazi su se pridružili i kolege iz Osijeka, Novske i Orahovice, a očekuju i nova plovila. Policija je na mjestu utapanja mlade žene obavila očevid. Što je uzrok nesreće još ne otkrivaju, ali jasno je da je u čamcu bilo previše putnika.

"Prilikom potonuća u čamcu se nalazilo devetoro osoba, šest osoba prevezeno je u Županijsku bolnicu u Vukovaru gdje im je pružena pomoć, a jedna se osoba utopila prilikom prevrnuća", kazao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske.

Doznajemo da su dvije obitelji s dvoje djece bile na kampiranju, kada im je vlasnik čamca u kojem je bio sa suprugom i djetetom ponudio prijevoz. Njih devetero krenulo je prema gradu Iloku, a u blizini odmorišta Lovka, samo 20-tak metara od obale, u čamac je počela nadirati voda. Bila je mrkla noć i nastala je panika. 29-godišnja Ivana našla se u vodi, a dvojica muškaraca skočila su za njom.

Jedno dijete samo je doplivalo do obale. Izletnici koji su tamo kampirali, nisu odmah shvatili što se događa, ali kad su čuli viku, priskočili su u pomoć. No, spasa nije bilo za sve.

"Mi koji volimo Dunav i uživamo uz Dunav, u određenom momentu podcijenimo njegovu zlu ćud, koja se u nekom trenutku očito skupo plaća", izjavio je Željko Sladetić, učitelj u Iloku.

Pogotovo jer je među šestero spašenih i dvoje djece, koja su sinoć izgubila majku, a još uvijek nema traga ni njihovu ocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo