AKCIJA "BALKAN EXPRESS" / Dvojica atentatora još uvijek u bijegu

Image

Za ubojstvo Pukanića i Franjića policija kazneno prijavila pet osoba. Dvoje glavnih osumnjičenika još su u bijegu.

31.10.2008.
16:30
VOYO logo

ZAGREB - Zbog teškog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića i udruživanja radi njegova izvršenja podnesena je kaznena prijava protiv pet osoba, od kojih su trojica Hrvata, jedan državljanin Srbije i jedna osoba s dvojnim državljanstvom BiH i Hrvatske, potvrdio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec na izvanrednoj konferenciji za novinare danas u Ravnateljstvu. Kaznene prijave podnesene su još i protiv zasad nepoznatih osoba.

Borovec je također rekao da je zbog opsega kriminalističke obrade istraga poprimila karakter operativne akcije pod imenom "Balkan Express".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pet prijavljenih za teško ubojstvo i udruživanje, troje hrvatskih državljana je dovedeno u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a dvojica osumnjičenih su u bijegu i za njima je raspisana tjeralica. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Borisu Guduriću (1981.) i Željku Milovanoviću (1965.).

Budući da policija još nije izašla u javnost s imenima, prema neslužbenim informacijama sucu Županijskog suda su uz Roberta i Luku Matanića te Amira Mafalanija privedeni još i 54-godišnji Slobodan Đurović te  25-godišnji Milenko Kuzmanović, koji su prijavljeni zbog pomaganja "petorki" nakon atentata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičene osobe su duže vrijeme motrile Pukanićev stan u Ilici te zgradu Nacionala u Palmotićevoj ulici,u blizini koje su unajmili i stan. Iz tog su stana i aktivirali eksplozivnu napravu postavljenu na skuteru pokraj Pukanićeva Lexusa.

Policija još uvijek ne zna motiv i neposrednog izvršitelja ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo