POTONUO KOD ŠPANJOLSKE / Dvojica Hrvata spašena s potonulog teretnjaka

Image

Brod Kea je s 24 člana posade potonuo u blizni La Corune. Među spašenim pomorcima su i hrvatski kapetan te električar.

31.3.2010.
5:50
VOYO logo

MADRID - Hrvatski kapetan broda i električar, koji je također hrvatski državljanin, spašeni su s broda koji je potonuo u utorak u blizini španjolskoga grada La Corune.

Brod Kea, u vlasništvu Holly House Shipping Companya iz Stockholma, s 24 člana posade počeo je tonuti u ponedjeljak navečer, a potonuo je u utorak u blizini La Corune, oko 160 nautičkih milja od Cabo Vilano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski kapetan i električar spašeni su i nalaze se u hotelu u La Coruni. Kontaktirao ih je hrvatski veleposlanik u Španjolskoj koji je o svemu izvijestio njihove obitelji i agenta u Rijeci", izvijestili su iz MVPEI-a.

Hrvatsko veleposlanstvo pružit će kapetanu i električaru svu potrebnu pomoć, uključujući i izdavanje novih dokumenata, budući da su im svi dokumenti potonuli s brodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva člana posade još se smatraju nestalim, a potraga za njima se nastavlja. Posao spasilačkim ekipama otežava iznimno loše vrijeme i udaljenost od obale.

Teretnjak, u koji je već u ponedjeljak navečer počela prodirati voda, potonuo je u utorak uz obalu Galicije. Glasnogovornik je naveo da su najveći broj članova posade činili Filipinci (19), a ostali su članovi posade hrvatske, ruske, litavske ili ganske nacionalnosti. France Presse ne navodi nacionalnost nestalih članova posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod Kea plovio je iz Sankt Peterburga prema luci Santa Marta u Kolumbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo