mučili ga elektrošokovima / Džihadisti se nakon silne torture smilovali Hainesu i pozvali mu liječnika

Image
Foto: Screenshot

Britanski humanitarac David Haines, koji je od prošle godine zatočen od strane radikalnih džihadista na području Sirije, navodno je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju nakon brutalnog mučenja kojem je bio podvrgnut.

8.9.2014.
21:20
Screenshot
VOYO logo

Britanski humanitarac David Haines, koji je oženjen za hrvatsku državljanku iz Siska, navodno je bio izložen brutalnom mučenju od strane radikalnih džihadista u čijem je zatočeništvu od prošle godine, piše Mail on Sunday.

Islamisti su Hainesa navodno podložili elektrošokovima na duže vrijeme zbog čega je trenutno u izuzetno lošem fizičkom stanju. Islamisti već duže pričaju o velikoj osveti Britancima i drugim članicama koalicije koja je pod američkim vodstvom prije desetak godina napala Irak pod vodstvom Sadama Husseina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamisti su se izmučenom Hainesu nakon nekog vremena čak i smilovali i pozvali mu liječnika.

''On ima ozbiljnih problema s probavom, trenutno ne može ni jesti. Bio je toliko bolestan da mu je barem jednom doveden liječnik', rekao je jedan neimenovani izvor kojega Mail on Sunday naziva 'dobro povezanim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, džihadisti su Hainesu zaprijetili ubojstvom odmah nakon nedavno objavljene snimke likvidacije američkog novinara Stevena Sotloffa, želeći natjerati Amerikance da odustanu od zračnih napada na njihove pripadnike na području Iraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo