KAMION SLETIO U JARAK / Evakuirali ljude zbog cisterne s opasnom kiselinom

Image

Cisterna je sletjela u jarak u mjestu Selnik. Sadrži 23 tone opasne kiseline, koja ne istječe, ali dok traje njezino pretakanje evakuirano je nekoliko obitelji.

5.6.2010.
15:42
VOYO logo

VARAŽDIN - Na cesti Varaždin-Ivanec kod mjesta Selnik u petak navečer prevrnula se cisterna s kiselinom, koja nije istekla u okoliš, a pretakanje je počelo u subotu u 7 sati.

Mjesto događaja osiguravali su vatrogasci i policija, a taj dio ceste (D35) kroz Selnik bio je zatvoren za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za trajanja pretakanja, iz preventivnih su razloga evakuirane obitelji iz pet kuća u krugu od 100 metara od mjesta događaja, rekao je Božidar Horvat iz varaždinske Javne vatrogasne postrojbe. Pretakanje će potrajati jer je tekućina gusta, a kad počne podizanje cisterne, bit će isključena i struja kako ne bi došlo do problema s dizalicama i vodovima, rekao je.

Cisterna s 23.320 kg kiseline sletjela je u petak navečer u odvodni jarak, a policija je izvijestila da tekućina iz nje ne istječe. Na mjesto događaja izišao je inspektor zaštite okoliša, utvrdio da teret ne istječe iz cisterne i o stanju obavijestio Državni zavod za toksikologiju. Do jutra, kad je počelo pretakanje, na mjestu događaja dežurali su vatrogasci i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo