milanović na vladi: / 'Financiramo prijevoz učenika kako bi i dalje bili drugi najbolji u EU'

Image
Foto: PIXSELL

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice Vlade su prijedlozi izmjena Prekršajnog zakona, Zakona o sudovima za mladež, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i konačni tekst novoga zakona o zaštiti novčarskih institucija

18.3.2015.
12:52
PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj sjednici hrvatske Vlade, s dnevnim redom koji ukupno broji 25 točaka, našli su s prijedlozi izmjena Prekršajnog zakona, Zakona o sudovima za mladež, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i konačni tekst novoga zakona o zaštiti novčarskih institucija.

Ministrar pravosuđa Orsat Miljenić prezentirao je prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to idemo zbog usklađivanja pravne stečevine s Europskom unijom. Budući da imamo sustav prekršajnih sudova, a tako je propisano i Ustavom, ostavit ćemo to u njihovoj nadležnosti", kazao je ministar.

Također je pojasnio kako se ovim zakonom redefiniraju rasponi novčanih kaznih, objavljivanja presuda, pa i onih nepavomoćnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima za mladež Miljenić je izjavio kako Vlada neće zadirati u teritorijalni ustroj kako je dosad bilo predviđeno. 

Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu predviđa uklanjanje zapreka i brže raspolaganje poljoprivrednim zemljištima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Omogućujemo brže raspolaganje te stavljanje u funkciju nekorištenog poljoprivrednog zemljišta", pojasnio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. 

Vlada je raspravita i prijedlog odluke o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih od poplave i tuče u 2014. godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji te pomoći za štete nastale od poplave u kolovozu 2014. godine u Gradu Slatini u Virovitičko-podravskoj županiji.

Komentirajući prijedlog odluke o dopuni Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola, premijer Zoran Milanović naglasio je kako je takav propis od neophodne važnosti da bi postotak učenika koji završavaju srednju školu i dalje bio drugi najviši u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je važno zato da bi se pomoglo roditeljima koji ne mogu sami snositi te troškove, ali i kako bi Hrvatska zadržala jedan od najvećih postotaka subvencioniranja  javnog prijevoza srednjoškolaca u Europi", istaknuo je. 

Zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ kazala je kako MORH prebacujemo 26 stanova na Ministarstvo branitelja kako bi zbrinuli hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo