ODZVONILO DIKTATORU / Gadafija napušta i njegova ljubljena Ukrajinka

Image

U istočnoj Libiji oporbene snage uspjele su uspostaviti prijelaznu vladu, a za nasilje i smrt više stotina ljudi, izravno odgovornim smatraju Moamera Gadafija. Stiže vijest i da ga napušta njegova medicinska sestra.

27.2.2011.
8:38
VOYO logo

BENGAZI - Libijskog vođu Moamera Gadafija napušta sve više njegovih odanih suradnika, a među njima je navodno i medicinska sestra Halyna Kolotnytska. Ova Ukrajnika, koju se smatra Gadafijevom ljubavnicom, je najavila da će i ona napustiti Libiju te se vratiti u svoju rodnu Ukrajinu.

Prema podacima koji su dospjeli na WikiLeaks, strani diplomati ovu Ukrajinku nazivaju "pohotnom", a Gadafi bez nje nije išao nikuda. Njegovi su suradnici objašnjavali da jedino Kolotnytska poznaje pukovnikovu dnevnu rutinu i brine se za njegovo zdravlje. Osim nje, u Gadafijevoj su službi bile još tri ukrajinske medicinske sestre.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gadafi okružen

Libijske oporbene snage uspostavile su prijelaznu vladu na području istočne Libije. Njezin čelnik glavnog krivca za smrt stotine ljudi vidi isključivo u Moameru Gadafiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar pravosuđa u Gadafijevoj vladi, Mustafa Muhamed Abud Adžlel izjavio je da prijelazna vlada za nasilje ne okrivljuje Gadafijevo pleme Gadadfu. Analitičari smatraju da će složeni odnosi brojnih libijskih plemena imati odlučujuću ulogu u raspletu libijske krize.

Gadafi se dugo oslanjao na svoje malobrojno, ali moćno pleme koje je postavio u svoje elitne jedinice i na ključne položaje režima. Adžlel je naglasio da ustraje na jedinstvu zemlje s Tripolijem kao glavnim gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo u fazi izravnavanja računa. Pripadnici plemena Gadadfa sinovi su domovine i svima im je oprošteno", rekao je.

On je dao ostavku čim je počeo obračun s prosvjednicima u Bengaziju, a libijski veleposlanik pri UN-u Ali Audžali rekao je da podupire Adželelovu prijelaznu vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće sigurnosti UN-a u međuvremenu je prihvatilo rezoluciju kojom se libijskom režimu uvode brojne sankcije.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo