GADAFI: MOJI LJUDI ME VOLE / Gadafiju zamrznuli milijarde u SAD-u

Image

Barack Obama i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon sastali su se u Bijeloj kući na razgovorima kojima je dominiralo stanje u Libiji, čiji čelnik Moamer Gadafi pribjegava sili, a posljedica su stotine ubijenih civila. SAD mu je zamrznuo imovinu.

1.3.2011.
6:33
VOYO logo

WASHINGTON - Banke SAD-a zamrznule su 30 milijardi dolara libijske imovine tijekom vikenda na osnovu naloga Obamine administracije u cilju jačanja pritiska na režim libijskog čelnika Moamera Gadafija.

Ministarstvo financija za terorizam i financijsku obavještajenu djelatnost bilo je u kontaktu s bankama tijekom vikenda koje će još temeljitije "pretražiti svoje račune" u potrazi za bilo kakvim preostalim sredstvima povezanim s Gadafijevim i njegovom obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamrznuti iznos je najveći ukupan iznos ikada blokiran po nekom nalogu vlade SAD-a.

U Bijeloj kući o Gadafiju i stanju u Libiji razgovarali su i američki predsjednik Barack Obama i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Sastanku je prisustovala i američka veleposlanica u UN-u, Susan Rice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rice je komentirala Gadafijev intervju stranim novinarima u Tripoliju u kojem je tvrdio da ga Libijci vole i da iza prosvjeda stoji Al Kaida.

"To zvuči kao halucinacije. Kada se on može smijati razgovarajući s međunarodnim novinarima, dok istodobno vrši pokolj nad vlastitim narodom, to samo podvlači koliko je nespreman voditi i koliko nema veze sa stvarnošću", rekla je Rice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo