TUŽI PREDSJEDNIKA IZ KAZAMATA / Glavaš: Josipović je diktator i prevarant!

Image

Ratni zločinac koji odbija prihvatiti presudu hrvatskog pravosuđa i koji je prodao svoje ratne medalje, tuži predsjednika jer mu je "diktatorskim aktom vladanja" navodno protuzakonito oduzeo vojni čin.

17.10.2010.
11:39
VOYO logo

Osuđeni ratni zločinac i bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš izvijestio je u nedjelju da je podnio tužbu Ustavnom sudu RH i Upravnom sudu RH protiv odluke hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da mu oduzme čin generala bojnika.

"Tom odlukom su mi više nego očito povrijeđena prava i slobode čovjeka i građanina zaštićena Ustavom RH", ocijenio je u priopćenju Glavaš, koji je trenutno u pritvoru u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš smatra da je Josipović tu odluku donio, kako je kazao, "motiviran ideološkom i političkom isključivošću, zaslijepljenošću i mržnjom prema svemu što ga podsjeća na slavna Tuđmanova vremena stvaranja hrvatske države".

Po njegovim riječima, time je Josipović prekršio Ustav RH, Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, Zakon o obrani, Zakon o službi u Oružanim snagama, Pravilnik o postupku za dodjelu činova i promaknuća u vojnih osoba u činove te Kazneni zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu odluku Glavač naziva klasičnim politikantskim diskriminatorskim činom, "usmjerenim na neuspjeli pokušaj njegove moralne i političke diskriminacije".

"Josipović je tim diktatorskim 'aktom vladanja', jedino nedvojbeno hrvatskoj javnosti dokazao da niti je pravedan, a niti je imao i namjeru tu 'Pravdu', u koju se zaklinjao samo da bi prevario izborno tijelo, koristiti da bi poštivao osnovno ustavno načelo 'jednakosti svih građana pred zakonom'", piše Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović je Glavašu u rujnu oduzeo čin zbog presude Vrhovnog suda RH kojom mu je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora od osam godina, a oduzeo mu je i odlikovanja Republike Hrvatske.

Na ovu seriju optužbi i najavu tužbe predsjednik dosad nije reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo