SUĐENJE PRI KRAJU / Glavaš se u završnoj riječi obrušio na HDZ

Image

Glavaš i dalje tvrdi da je optužnica protiv njega politička te da mu nije dokazana krivnja. Iskaz Krunoslava Fehira je nazvao naučnom fantastikom.

27.4.2009.
11:27
VOYO logo

ZAGREB - Suđenje Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima "Garaža" i "Selotejp" ulazi u završnicu. Na Županijskom sudu u Zagrebu Glavaš je iznio završnu riječ u kojoj se još jednom obrušio na HDZ, Sanadera, medije i nevladine udruge.

Sucima je poručio da je optužnica protiv njega politički motivirana i iskonstruirana te da mu tužiteljstvo nije uspjelo dokazati krivnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš ponavlja da je postupak režirao HDZ uz pomoć medija za što mu kao dokaz služi 37 kilograma novinskih napisa o njemu.

Za krunskog svjedoka Krunoslava Fehira, koji ga je teretio, rekao je da laže i da njegov iskaz graniči s naučnom fantastikom, dok je za Fabera kazao da je "fabricirao dokaze kao u doba Staljina". Tvrdi da je Faber pisao Bajiću lažna izvješća o prijetnjama svjedocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš se dotakao i svoga sina kazavši, na granici plača, da je morao čitati o uhićenju svoga oca dok su se druga djeca zaljubljivala. U tim trenucima, kaže, njegova sina nitko iz državnih ustanova nije zaštitio.

Kao besmislene odbacio je optužbe da je na ceduljicama izdavao naređenja trećeoptuženoj Gordani Getoš Magdić koga treba ubiti, a za njezin iskaz u policiji ustvrdio je da je iznuđen "milicijskim sredstvima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Glavaša, optuženi su i Ivica Krnjak, Gordana Getoš Magdić, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo