SAMOZATAJNI HEROJ / Golim rukama spasio ženu od morskog psa

Image

Elyse Francom (19) je u blizini obale Pertha za nogu zgrabila velika bijela psina. Spasio ju je jedan od prijatelja snažno uhvativši životinju za rep.

31.10.2010.
11:30
VOYO logo

SYDNEY - Mladu Australku koju je u subotu ugrizao morski pas, dok je sa skupinom prijatelja plivala duž obale nadomak Pertha, spasio je jedan od prijatelja uhvativši snažno životinju za rep, objasnili su spasioci.

Elyse Francom (19) plivala je sa skupinom prijatelja ususret dvama dupinima u blizini pomorske vojne baze smještene na otoku Garden, blizu Pertha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je zaronila s dupinima, naletjela je na veliku bijelu psinu dugu nekoliko metra koja ju je zgrabila za bok i stražnjicu. Njezin prijatelj dobro se snašao te ščepao psinu za rep i držao je sve dok nije pustila žrtvu.

"Djevojka je se onesvijestila, potonula, počela jako krvariti, a muškarac ju je izvukao na površinu i dovukao do naše barke. Isključivo zahvaljujući njemu, ova je nesreća dobila sretan epilog", rekao je jedan od službenih spasilaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji prenose kako je Elysin spasilac odbio razgovarati s novinarima.

"Jedino je važno da ona bude dobro", kratko je kazao. Napadi morskih pasa sa smrtnim ishodom rijetki su u australskim vodama, gdje su u zadnjih 50 godina zabilježene samo 53 smrti od posljedica njihovih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika bijela psina, jedan od najopasnijih morskih predatora, duga je od pet do sedam metara i teži preko dvije tone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo