JAKO NEVRIJEME / Gospić poplavljen u pola sata

Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom je u samo pola sata poplavilo uže središte grada. Jedna je osoba teže ozlijeđena.

29.11.2010.
6:24
VOYO logo

GOSPIĆ - Gospić je u nedjelju navečer zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i jakom kišom, koja je s naglo otopljenim snijegom u svega pola sata poplavila središte grada, a jedna je osoba teže ozlijeđena.

Voda je prodrla u podrume kuća i zgrada, pa su vatrogasci za manje od sat vremena imali više od 20 intervencija. Poplavljen je dio parka Kolakovac, voda je prodrla i u prostorije ličko-senjske Policijske uprave, podrum Opće bolnice. Sustav odvodnje nije mogao "progutati" površinsku vodu, pa je poplavljen dio Budačke i Kaniške ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar je lomio krošnje stabala, polomljene su tende u dva kafića.

"Tijekom noći pročišćeni su šahtovi, i stanje se postupno sanira. Cijelu noć je organiziran rad timova komunalaca i vatrogasaca na terenu pa je jutros stanje gotovo sanirano. Jak vjetar polomio je tende na dva ugostiteljska objekta a jedna je osoba teže ozlijeđena", rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Biljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za manje od tri sata palo je 120 litara kiše po metru četvornom i sustav odvodnje nije mogao primiti obilnu količinu oborina pa je voda ušla u podrume i prizemlja nove zgrade „Croatia osiguranja" u parku Kolakovac, Zavoda za zapošljavanje, Policijske uprave, Opće bolnice te još nekih objekata.

U Državnu službu zaštite i spašavanja 112 u Gospiću dojavljeno je plavljanje više obiteljskih kuća i gospodarskih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više doznajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo