OBAMA NIJE UGROŽEN / Gripa u Bijeloj kući i Svjetskoj banci

Image
Foto: Wikipedia

Jedan od pomoćnika koji radi u prethodnici američkog predsjednika, ima simptome svinjske gripe, ali Obama navodno nije ugrožen. Istovremeno, gripa se pojavila i u sjedištu Svjetske banke.

30.4.2009.
21:18
Wikipedia
VOYO logo

WASHINGTON - Jedan od članova američkog izaslanstva koje je pripremalo posjet ministra energetike Stevena Chua Meksiku pokazao je simptome gripe, a članovi njegove obitelji testirani su na svinjsku gripu, objavio je u četvrtak glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs. 

On je rekao da je troje članova pomoćnikove obitelji testirano, kako bi se vidjelo jesu li zaraženi virusom A H1N1, koji prijeti izazivanjem pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik radi u predsjednikovoj prethodnici, koja je odgovorna za planiranje i pripremu posjeta, pa je tako radila i na posjetu Baracka Obame Ciudad de Mexicu 16. travnja.

Gibbs naglašava da oboljeli nije bio u Obaminoj blizini, izuzev jednog sudjelovanja na radnom ručku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, stigla je vijest o sumnjivom gripoznom slučaju u sjedištu Svjetske banke. Kod jednog člana osoblja, koji je sredinom travnja bio na poslovnom putu po Meksiku, preliminarno je dijagnosticirana svinjska gripa, koju je najvjerojatnije zaradio prije nego su meksičke vlasti i Svjetska zdravstvena organizacija objavile da je riječ o epidemiji.

Po povratku iz Meksika zatražio je liječničku pomoć i u cijelosti se oporavio od bolesti, a od kolega iz njegovog ureda je zatraženo da do daljnjega rade od kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Svjetska banka je 26. travnja Meksiku odobrila hitan zajam od 205 milijuna dolara za borbu s epidemijom svinjske gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo