Hajduković iz BBB-a "nije pokušao ubiti" hajdukovce

Image
Foto: PIXSELL

Zagrebački Županijski sud u petak je nepravomoćno oslobodio jednog od vođa BBB-a optužbe za pokušaj ubojstva dvojice navijača Hajduka 2001. godine.

30.4.2010.
14:34
PIXSELL
VOYO logo

Goran Hajduković zvani Čupko, jedan od vođa navijačke skupine Bad Blue Boysa, nepravomoćno je u petak na zagrebačkome Županijskom sudu oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva dvojice navijača splitskoga Hajduka 2001.

Trojica suoptuženih Hasan Kurtić (36), Domagoj Štefanac (32) i Enes Demirović (36) zbog nasilničkog su ponašanja dobili po osam mjeseci zatvora, koji neće odslužiti ako u iduće dvije godine ne prekrše zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Zoran Luburić presudio je da Čupko nije kriv za pokušaj ubojstva i objasnio kako nitko od svjedoka i oštećenih nije potpuno siguran da ga je vidio u zagrebačkom kafiću u kojem su krajem svibnja 2001. napadnuta dvojica Hajdukovih navijača.

Tužiteljstvo, koje je najavilo žalbu na nepravomoćnu presudu, Čupka tereti da je nakon utakmica Dinamo-Slaven Belupo i Varteks-Hajduk s prijateljima došao u kafić u Ulici Hrvatskog proljeća jer je doznao da su ondje navijači Hajduka. U kafiću su hajdukovce napali šakama i palicama, a Čupko je navodno nožem izbo Serafina Kodića i teško ga ranio, a Antuna Ćurića lakše je ranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković je u ožujku prošle godine na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva redara zagrebačke diskoteke "Sokol" u kojega je, nakon svađe, u svibnju 2005. ispalio tri hica iz pištolja i pogodio ga u trbuh.

Čupko je dva puta bježao iz Hrvatske - prvi put nakon pokušaja ubojstva navijača Hajduka, a drugi put nakon ranjavanja redara. U lipnju 2008. uhićen je na njemačko-austrijskoj granici, a dva mjeseca poslije izručen je Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije deset godina Hajduković je bio među osmoricom BBB-a koji su zbog tučnjave s policijom u Milanu, uoči utakmice pretkola Lige prvaka između Milana i Dinama, kažnjeni s petogodišnjim progonom iz te zemlje. Tada je uhićeno 60-ak zagrebačkih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo