ćirilica u vukovaru / 'HDZ nikada nije kukavički šutio'

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, komentirao je postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru, odlazak Branka Vukelića iz stranke, kao i početak suđenja Jadranki Kosor.

28.2.2013.
14:59
VOYO logo

U petak u 11 sati počinje suđenje JadrankiKosor na Visokom časnom sudu, što je komentirao predsjednik tog suda i politički tajnik HDZ-a TomislavČuljak.

"Postoji procedura da imenujemo Vijeće koje će suditi u tom predmetu. Suđenje neće biti otvoreno za javnost zato što i branitelji moraju biti članovi HDZ-a", izjavio je Čuljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da Kosor nije javila da li će doći na suđenje. Čuljak je već ranije najavio da će se izuzeti iz postupka, jer u stranci obnaša i funkciju političkog tajnika, pa će peteročlanom sudskom vijeću predsjedavati Florijan Boras.

Čuljak se osvrnuo i na odlazak BrankaVukelića iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam s njim u kontaktu i provjeravao sam kakvo mu je zdravstveno stanje, ali on nije spominjao odlazak niti nesuglasice sa strankom", rekao je.

Kaže da se Vukelić bori za život, međutim ne zna što ga je sada navelo na istupanje iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru kao i izjavu ZoranaMilanovića da HZD o tome kukavički šuti. 

"HDZ nikada nije kukavički šutio. Kad je počeo Domovinski rat HDZ je prvi stao u obranu i Vukovara i drugih gradova u Hrvatskoj i organizirao obranu. Kako može šutiti onaj tko je prvi stao u obranu Republike Hrvatske? Mi ne šutimo, imamo jasan stav o tome", rekao je dodavši da HDZ poštuje Ustavni zakon, ali želi da se Vukovaru omogući moratorij koji bi omogućio da se proces dvojezičnosti i postavljanja tabli dogovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo