raspisat će tjeralicu / Hrvati optuženi za zlostavljanje srpskih civila 1992. godine!

Image
Foto: RTL

Optužnica je podignuta protiv Ante Golubovića (46) za kojega se navodi da je nastanjen u Podravlju kod Osijeka te protiv Jurice Božića (45) nastanjenog u Županji.

23.12.2014.
16:05
RTL
VOYO logo

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je u utorak optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana koje tereti za ratne zločine počinjene 1992. godine na području Bosanske posavine.

Optužnica je podignuta protiv AnteGolubovića (46) za kojega se navodi da je nastanjen u Podravlju kod Osijeka te protiv JuriceBožića (45) nastanjenog u Županji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo BiH navodi kako su njih dvojica nedostupni bosanskohercegovačkom pravosuđu te će stoga za njima biti raspisana međunarodna tjeralica.

Golubović i Božić su tijekom rata u BiH bili pripadnici 102. Odžačke brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica ih tereti da su od svibnja do studenog 1992. godine kao upravitelj odnosno stražar zlostavljali civile srpske nacionalnosti koji su bili nezakonito zatočeni u zatvorima u Odžaku, Bosanskom Novom i Bosanskom Brodu.

Navodi se kako su optuženi odgovorni za sudjelovanje u ubojstvima, mučenjima, odvođenju zatvorenika na prinudni rad na prve crte bojišnice gdje je nekoliko njih izgubilo život a više osoba je ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također ih se tereti za silovanja zatočenih žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo