MEGAVIKEND U TIJEKU / Hrvati spojili sve što se dalo pospajati

Ušićariti na danima godišnjih odmora i uputiti se na megavikend rijetko je koji Hrvat propustio. Već na prvom, kilometru, na Lučkom, gužve i tako sve do odredišta. Čekalo se u trajektnim lukama i na graničnim prijelazima. No, iako sporije do mora, puno lakše nego jučer jer su temperature pale.

22.6.2012.
19:10
VOYO logo

Gužve prema moru krenule su od samog jutra. No, za razliku od jučer, temperature su, barem na kopnu, malo podnošljivije - ispod 30 stupnjeva.

Sve što se može pospajati - mamac je za domaće turiste, no ovaj put čini se iznad očekivanja. Brojke pokazuju 87% više nego prošle godine na isti dan.

Lagano kapaju i strani turisti. Na graničnim prijelazima Bregana i Kaštel također je pojačan promet. Najviše Talijana i Slovenaca ide prema Istri, ali još više očekuje ih se sutra.

Iako je pojačan promet prema moru, gužve su i u lukama i pristaništima, a prema potrebi uvode se i dodatne linije. U splitskoj trajektnoj luci neki su čekali sat do dva.

"U nedjelju i ponedjeljak temperature će se kretati ispod 30 stupnjeva u kopnenim krajevima, a Jadran će grijati od 28 do 33 Celzijevaca na južnom djelu", tvrdi meteorolog NebojšaSubanović, Meteo-Info.

Rekli bi idealno i za kopno, ali i za sve one koji su se uspjeli domoći mora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo