IMA LI NADE? / 6. dan traže Mateja. Vulin: 'Nestanak prijavili tek 16 sati poslije', stručnjak: 'Besmisleno je napamet roniti po rijeci'

I danas policijske patrole i gliseri na Savi. Ronioci, koji pretražuju rijeku - ističu - vidljivost je jako loša, a temperatura vode sve je niža

5.1.2022.
19:15
VOYO logo

Šest je dana od misterioznog nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. Intenzivno pretraživanje rijeke, ali i kopna još nije dalo rezultate. Ipak, policija je locirala taksista s nadzornih kamera.

Potraga za taksistom je gotova. Policija je pričala s vozačem bijelog taksija - i na snimci nadzorne kamere nisu vidjeli ništa nije sporno. Taksist je te noći već bio zauzet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda da nije imao stranku, a da je prepoznao da je čovjek u problemu vjerojatno bi ga primio da mu pomogne. Jer kao sto vidite svi su se angažirali i stvarno me raduje sto se cijela Srbija digla na noge kako bi pronašla tog dečka", rekao je Aleksandar Bjelić, predsjednik Saveza taksi udruženja Srbije.

Ali Mateju još nema ni traga. I danas policijske patrole i gliseri na Savi. Ronioci, koji pretražuju rijeku - ističu - vidljivost je jako loša, a temperatura vode sve je niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaron se vrši isključivo kada imate konkretne neke informacije, kad se tu nešto nalazi, bar mi tako to radimo, nema ad hoc pretraživanja u rijeci, to je glupo, besmisleno i gubljenje vremena, resursa i svega ostalog“, kaže Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Image
šesti dan potrage /

Otac mladića nestalog u Beogradu: Pronašli su taksista u čije vozilo je Matej pokušao ući. Evo što je rekao

Image
šesti dan potrage /

Otac mladića nestalog u Beogradu: Pronašli su taksista u čije vozilo je Matej pokušao ući. Evo što je rekao

Srpska policija, ističe, kako rade sve što je u njihovoj moći da rasvijetle detalje nestanka Mateja Periša. Kockice složenog mozaika nisu još posložene, ali i ministar unutarnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, otkrio je nove detalje u istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija provodi vrlo opsežnu istragu, odmah po prijavljivanju nestanka, za kojeg moram reći da je prijavljen kasno, čitavih 16 sati je prošlo. U ovom trenutku mogu da kažem da je isključena mogućnost da je došlo do nasilja u klubu, momci nisu bili u sukobu ni sa kim, ništa se tu nije dešavalo“, rekao je Vulin.

Što se zapravo događalo nakon Matejevog odlaska iz kluba Gotik - te odgovore i dalje čeka njegov otac Nenad. U Beogradu će biti koliko god je potrebno. Danas je, više od sat vremena pričao sa hrvatskim veleposlanikom - kojeg je vidno potresao cijeli slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

!Moj ljudski dojam je da mu je ko čovjeku užasno teško. Nada još postoji, što se kaže. Dvije su kćerke bile jako vezane uz nestalog mladica“, rekao je Hidajet Biščević.

Nema druge nego čekati i nadat se najboljem. Jer i nakon šest dana iscrpne potrage - još se čeka odgovor na pitanje: gdje je Matej Periš?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo