NA OSOBNI ZAHTJEV / Afera stan: Razriješen pomoćnik ministra; Medved: Napravio je propust u najboljoj namjeri

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL / Zarko Basic/PIXSELL

Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja

17.1.2019.
13:06
Ivo Cagalj/PIXSELL / Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Na osobni zahtjev, razriješen je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, prioćeno je iz Banskih dvora sa zatvorenog dijela redovne sjednice Vlade.

"Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor - stambeni i pravni poslovi", kazao je ministar branitelja Tomo Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je njegova najava, smjernice i rad ministarstva usmjeren tome da bude dostupan ljudima, a posebno prepoznavanju onih ranjivih skupina.

"U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, kolega Križić u korespondenciji s tom strankom napravio je propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan i odgovoran čin, stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas donijela odluku o razrješenju s te dužnosti", kazao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima da istražuju tvrdnje da je Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem.

Tvrdi da je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je Križić rekao da će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom da 'malo okrene glavu' i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zatvorenome dijelu današnje, 138. sjednice Vlada je, između ostalog, utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za vanjske poslove (FAC), koji će se održati 21. siječnja 2019. i Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koje se održava 22. siječnja 2019. godine.

Također, usvojila je i usmena izvješća o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti.

Donesene su i još neke kadrovske odluke. Budimir Peranić imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine Ličko-senjske županije, sukladno Rješenju Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Županijske skupštine Ličko-senjske županije, jer nije u Zakonom određenom roku donijela proračun.

Povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Iloka, imenovana je Jasminka Dragun, sukladno Rješenju Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskoga vijeća Grada Iloka, jer u Zakonom određenom roku nije donijelo proračun.

Povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Ogulina imenovana je Marina Kolaković, sukladno Rješenju Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskoga vijeća Grada Ogulina, jer u Zakonom određenom roku nije donijelo proračun.

Branko Sabo imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća Općine Davor, sukladno Rješenju Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Općinskoga vijeća Općine Davor, jer u Zakonom određenom roku nije donijelo proračun.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Adriatic Croatia International Club d.d. – ACI,  predložila imenovanje Dražena Ivanušeca za izbor člana Nadzornoga odbora Društva, najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer mu je istekao mandat.

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik, d.o.o., Vlada je predložila imenovanje Frane Luetića za direktora Društva, do provedbe postupka imenovanja direktora temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu mandat istječe 3. veljače 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo