Psihologinja o preživljavanju doba korone / 'Ako se stalno usmjeravamo na to što nam je uzeto, nemoguće je da se osjećamo ikako drugačije nego tužno, bijesno i frustrirano'

30.11.2020.
6:55
VOYO logo

Budući da kafići, restorani i teretane sljedeća tri tjedna nisu opcija, ovaj su vikend mnogi odlučili iskoristi za boravak u prirodi. U koroni se navike ipak mijenjaju, sada kada nema kave "na špici" uzima se kavu za van ili ispija kavu na balkonu, a vježbe u teretanama, zamijenila je rekreacija u prirodi.

"Ako ćemo se stalno usmjeravati na to što nam je uzeto i što nemamo - nemoguće je da se osjećamo ikako drugačije nego tužno, ljuto, bijesno, razočarano, frustrirano, što nikako neće pomoći ni našem psihičkom, a ni fizičkom zdravlju", kaže psihologinja Anita Laura Korajlija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima boravak na otvorenom postaje prvi izbor.

"To je po meni uvijek najbolja opcija, to nam još uvijek nitko nije zabranio da smo na svježem zraku da se krećemo u prirodi koliko je god to više moguće", kaže trener Edo Mehmedović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nam je otvorilo puno nekih drugih stvari za koje smo mislili prije osam mjeseci da nisu moguće. Nadam se da ćemo nešto iz toga naučiti", kaže psihologinja Laura Korajlija.

Više o sportu i aktivnostima u doba korone, te kako dane provode građani zagreba, Splita i Rijeke, pogledajte u prilogu Marka Šiklića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo