GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE ZA RTL / 'Aktivno pratimo situaciju, nema nikakve potrebe za dodatnim aktiviranjem vojske'

Zbog situacije na grčkoj granici, u Hrvatskoj su zadnjih dana opet učestali pozivi da se na granicu pošalje vojska

3.3.2020.
19:15
VOYO logo

''Aktivno pratimo situaciju na svim granicama, sada nema nikakve potrebe za dodatnim aktiviranjem vojske’’, istaknuo je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u razgovoru za RTL Danas s RTL-ovim repoterom Ilijom Radićem.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Svi pratimo intenzivno sve što se događa, razmjenjujemo podatke, niej došlo do masovnog priljeva migranata. Fokusirani smo na pomoć grčkim kolegama, naših je 19 kolega u raznim operacijama’’, kazao je Milina, dodavši da će biti održan i sastanak u Frontexu gdje će se zatražiti dodatna sredstva.

‘’Učinkovito šititmo granice, na hrvatskoj granici je ukupno 6.500 graničnih policajaca. Imamo I integrirani model u koji su uključeni svi rodovi hrvatske policije i ostvarujemo rekordne rezultate. Fokusirani smo na krijmučarenje osoba i na kriminalne mreže te svakodnevno spašavamo migrante koji se nađu u pogibeljnim situacijama’’, kazao je Milina.

‘’Kad god dođe do nekontroliranog priljeva kao sada, to je  zahtjevna situacija i ako policija radi svoju zadaću dolazi i do sukoba’’, kazao je glavni ravnatelj hrvatske policije komentirajući nasilje na grčko-turskoj granici.

‘’Hrvatska policija je učinkovito rješavala situacije pokušaja proboja većeg broja osoba, i u suradnji sa susjednim policijama, a bitno je da one poduzmu mjere prevencije’’, zaključio je Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo