razgovor se nastavlja / Aladrović otkrio detalje sastanka sa sindikatima: 'Imali smo intenzivnu razmjenu mišljenja'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Razmijenili smo mišljenja i pokušali smo predvidjeti sve što se događa vezano za koronavirus'

9.4.2020.
21:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je u četvrtak nakon sastanka sa socijalnim partnerima da se nije razgovaralo o smanjivanju plaća u javnom sektoru, a sa sindikatima javnih službi nakon "intenzivne razmjene mišljenja" očekuje nastavak razgovora.

"Nastavno na obnovu GSV-a i neformalni konzultativni sastanak očekujemo daljnje razgovore, koji će sigurno imati više kvantitativnih rezultata. Rekao bih da smo danas imali intenzivnu razmjenu mišljenja u trajanju dva i pol sata između socijalnih partnera", rekao je novinarima Aladrović nakon sastanka Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV) u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je održani sastanak bio konzultativan, gdje su raspravljali o svim ekonomskim temama s doticajem onih medicinskih koje su vezane uz pojavu koronavirusa.

"Razmijenili smo mišljenja i pokušali smo predvidjeti sve što se događa vezano za koronavirus, vezano za ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo. Pojasnili smo pozicije Vlade i što radimo sa mjerama za očuvanje radnih mjesta i gospodarstva u cijelosti. Razgovarali smo i kako vide nastavak zajedničkog djelovanja i pozicije onih koje zastupaju te koji su nam sljedeći koraci", kazao je Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku konstataciju da sindikati nisu Vladi dali zeleno svijetlo za smanjivanje plaća radnicima u javnom sektoru Aladrović je odgovorio kako nisu razgovarali o tome.

"Nismo ni razgovarali o zelenom svijetlu, govorili smo o tome na koji način vidimo i doživljavamo situaciju i radili sažetak generalne situacije u Hrvatskoj", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su željeli da svi socijalni partneri shvate poziciju Vlade, proračuna i gospodarstva u trenutnoj situaciji zbog koje su unutar državnog proračuna preraspodijelili 2,1 milijardu kuna za sanaciju posljedica epidemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo