KUPA PRIJETI IZLIJEVANJEM / Alarmantno stanje u Brodu na Kupi: 'Četiri mjesta su odsječena. Od 1964. do danas nije bila tako velika voda'

Predsjednik Mjesnog odbora je kazao da je voda ušla u stambene prostore te da su štete nemjerljive

16.9.2022.
19:14
VOYO logo

Kupa na području Gorskog kotara prijeti izlijevanjem. Najgore je prošao čabarski kraj gdje mještanima voda izvire iz podova, već se izlila obližnja rijeka, a otvaraju se i klizišta.

U Brodu na Kupi kiša je počela padati još jučer oko podneva, a vodostaj raste nezapamćenom brzinom. Kupska magistrala zatvorena je za sav promet jer je potpuno prekrivena vodom, ali i zbog odrona na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ova reporterka Maja Brkljača javila se iz Broda na Kupi gdje je razgovarala s predsjednikom Mjesnog odbora Brod na Kupi Davorinom Klobučarem.

"Stanje je katastrofalno. Od 1964. do danas nije bila tako velika voda. Prije tri dana osobno sam se kupao u rijeci, ali Kupa je postala sasvim drugačija i divlja. To je bujična i snažna rijeka koja se digla u zadnjih 8 sati čak četiri metra", kazao je Klobučar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusti Laz, Grbajel, Guče selo i Kuželj su odsječeni, kazao je Klobučar.

"Do njih je nemoguće doći", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klobučar je kazao da je voda ušla u stambene prostore te da su štete nemjerljive.

"Voda prijeti Brodu na Kupi, postaje talac vode. Ono što tek predstoji nizvodno naseljima to će biti još gore. Alarmantno je stanje i treba biti maksimalno angažiran, moramo si svi pomoći. Svi su službi na nogama", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako se postavljaju zečji nasipi.

"Mislim da će to trajati čitavu noć jer kiša pada i voda će i dalje nadirati. To je alarmantno stanje i moramo dati maksimum od sebe da spasimo naše ljude i naša dobra", kazao je Klobučar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo