I NE MISLE STATI / Amsterdamska koalicija 'uhvatila' i Demokrate: 'Naša su vrata otvorena i SDP-u'

Demokrati Miranda Mrsića najnoviji su ulov Amsterdamske koalicije dan nakon što je u njezine redove svečano stigao HSU

31.1.2019.
18:45
VOYO logo

''Ovo je put kako ćemo u Hrvatskoj stvoriti lijevi jaki centristički blok koji će dovesti do toga da stranke u koaliciji jednog dana dođu na vlast. Pregovori su u visokoj fazi i očekujem da ćemo to finalizirati u sljedećih petanestak dana", poručio je Mrsić.

U GLAS-u, ključnoj stranci koalicije, nemaju namjeru stati pa najavljuju dobrodošlicu laburistima, ali i još dvjema regionalnim strankama, naime, kako objašnjava predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš: 'To se zove zajedničko sudjelovanje na izborima za EP da budemo proeruopski najjači, najiskreniji u tim idejama i zato radimo na ovaj način".

"Mislim da je to postalo utočište i pribježište za zdrav razum u politici", kazala je GLAS-ova saborska zastupnica Vesna Pusić.

U Amsterdamskoj koaliciji smatraju da je krajnje vrijeme za udruživanje na lijevom spektru, što i Mrsić pozdravlja: "Imati zajedno kandidata za predjedničke izbore i što se tiče parlamentarnih izbora okupiti se u jedan blok''.

Stoga su vrata otvorena i SDP-u, iz kojeg je ne tako davno izbačen upravo Mrsić, koji kaže: "I kad SDP riješi svoje probleme nakon europskih izbora neka samoo dođu i s njima ćemo razgovarati".

"SDP je i dalje najjača stranka na ljevici. Na nama je da se zbrojimo, da napravimo sve da to ostanemo, a onda da pozovemo naše partnere da se udružimo", poručio je SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin.

Samo zajedničkim snagama, vjeruju na ljevici, mogu uistinu postati alternativa HDZ-ovoj vlasti i vratiti se na stare staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo