posavec na slobodi / Analiza slučaja Posavec: U istražnom zatvoru su pročelnik i policajac, osim fingiranja SMS-ova, odane su i službene tajne

Nakon cijelog dana s policijom, Matija Posavec je na slobodi

11.9.2021.
18:50
VOYO logo

Međimurski župan Matija Posavec i bivši SDP-ov gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, koji su jučer uhićeni u dvjema odvojenim akcijama, danas su pušteni na slobodu! Posavec je čak podnio i ostavku na mjesto župana pa je Međimurje pred novim izborima, a pred istražiteljima je navodno sve priznao. Dvoje uhićenih će ipak u pritvor.

Dvije osobe su u istražnom zatvoru, riječ je o pročelniku i o policajcu Mariju Severu koji je dobio mjesec dana istražnog zatvora u Remetincu zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Odmah je udaljen s posla i suspendiran je dok se ne završi cijeli ovaj postupak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Priznao je primanje mita /

Posavec će nakon ostavke u Sabor? Vrlo je vjerojatno i da će se opet kandidirati za župana

Image
Priznao je primanje mita /

Posavec će nakon ostavke u Sabor? Vrlo je vjerojatno i da će se opet kandidirati za župana

Pročelnik je dobio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnost utjecaja na svjedoke. Prema priopćenju USKOK-a policajca Marija Severa se ne tereti samo za ovo fingiranje SMS poruke, već i da je odavao službene tajne zločinačkoj grupi koja se bavi utajom poreza kod rabljenih automobila. 

Što se tiče onih koji su sada na slobodi, to ne znači da je priči kraj. Znači samo da će na slobodi pratiti kako se odvija cijeli postupak, dok ne dođe do optužnice i eventualnog početka suđenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnje USKOK-ovo priopćenje je bilo malo nespretno i dobar dio političara to je istaknuo na svojim društvenim mrežama. Prvo su objavili da je 6 osoba uhićeno u Međimuruju, a tek idući dan se doznalo da je riječ o dvije potpuno odvojene akcije. No to nije USKOK-u prvi put, radili su to i prije. Treba se samo sjetiti slučaja kada je uhićen bivši glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić koji se i dalje nalazi u Remetincu. On je također uhićen u paketu s ljudima koji su osumnjičeni za adventske kučice, a on s tim nema nikakve veze. 

To samo znači da prisluškivanjem jedne osobe često dovodi očito do mnogo više predmeta. Što se tiče ovog slučaja, kada gledamo Matiju Posavca, ne može se reći kada će to početi, jer dovoljno je sjetiti se prve uhićene županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Mercel, ona  je uhićena 1. 4. 2014. godine, suđenje je počelo 2018., a presuda se još uvijek ne nadzire. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo