Gošća RTL Danas / Anita Papa o šokantnim slučajevima pedofila: 'Štitimo zlostavljače, ne smijemo znati njihova imena, gdje rade'

Čelnica udruge Lavica kaže da je na su pravosuđe, suci, državno odvjetništvo dotaknuli dno te kaže: 'Ne znam što oni rade'

2.9.2022.
19:40
VOYO logo

Tužna je realnost da pravosuđe žrtve pa čak i djecu zaboravlja i ponižava. Pedofil 11 mjeseci kazne izdržava izvan zatvora za čin toliko gnjusan da ga je teško opisati. Nagovarao je mladu ženu da siluje dijete od svega par mjeseci. Gdje smo pogriješili, pitao je naš reporter Borko Brunović Anitu Papa iz Udruge Lavica za zaštitu i pomoć žrtvama pedofila.

"Moram priznati da sam zaista nakon tri četiri godine ostala u totalnom šoku s ovom vijesti. Dakle, mislim da je naše pravosuđe dotaknulo dno davno, kao i sudci, državno odvjetništvo. ministarstva... Ne znam što oni rade", rekla je Anita Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer također šokantna priča o pedofilu iz Osijeka pedofil koji je također osuđen na 11 mjeseci, ali je kaznu odslužio u domu za djecu s posebnim potrebama. Na pitanje tko je tu lud, Anita Papa kaže: "Mi smo ludi jer očekujemo previše. Očigledno da moramo izaći na ulice da bi se izborili za djecu i njihova prava. Ostaju samo na riječima i pozivaju se na djecu i njihova prava kad nešto trebaju, pravobraniteljica je fikus. Zašto se ne zauzima za djecu, roditelje, žrtve? Svi su odgovorni."

Image
SKANDALOZNA PRESUDA /

Pedofil iz Slavonskog Broda nagovarao ženu da siluje bebu. Kazna? Društveno-korisni rad: 'Dotakli smo dno dna'

Image
SKANDALOZNA PRESUDA /

Pedofil iz Slavonskog Broda nagovarao ženu da siluje bebu. Kazna? Društveno-korisni rad: 'Dotakli smo dno dna'

Koliko je zlostavljane djece? "Statistikama kaže da je svako peto dijete žrtva nekog vrsta zlostavljanja. Bojim se da je zadnjih godina taj broj možda i veći s obzirom na Lockdown, da nisu djeca išla u škole i vrtiće. Svjedoci smo koliko je žena u zadnje vrijeme nastradalo. Povećao nam se broj zlostavljanja pa i djece,"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i pitanje registra pedofila, treba li on biti javan?
"Mi definitivno štitimo zlostavljače, ne smijemo znati njihova imena, kretanja, gdje rade... Odavno sam tražila i lupala na vrata po pitanju registra i nikad nije rečeno da će se ikad ostvariti da registar bude javan. Hajdemo onda dva puta godišnje tražiti uvid u registar, svi poslodavci koji rade s djecom, škole, bolnice, sportski centri, svi poslodavci, bilo javno ili državno, potpis zaposlenika da imamo tražiti uvid u registar. Možda potaknemo da sami poslodavci nešto učine da zaštite svoje klijente ili radnike od ovih monstruma."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo