PONOVNO U POGONU / Aparat za zračenje u Klinici za tumore opet nije radio zbog prokišnjavanja na krovu: 'Ovo me jako ražalostilo'

Pacijenti se pitaju što će biti kada padne iduća kiša

27.9.2022.
21:00
VOYO logo

Zbog krova koji prokišnjava u Klinici za tumore, aparat za zračenje jučer opet nije radio. Da to nije prvi put, upozorava i Sanja Šutej, oboljela od raka dojke, koja je prije pet godina prvi put krenula na zračenje.

"Znači, trebala sam uraditi možda u 3 tjedna, ali produžilo se na 2 i pol mjeseca, jer je radio dva dana pa tri nije i tako se to produživalo", kaže Sanja Šutej iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad joj je prošle godine bolest opet otkrivena, dobila je 19 zračenja, ali je na njih, nakon kemoterapija u rujnu, kaže, čekala do siječnja ove godine. Zbog jučerašnjeg kvara Udruzi Nismo same javila se pacijentica i odjavila vožnju, jer joj je zračenje odgođeno. Iz bolnice i Ministarstva zdravstva, priznaju da je bilo problema.

"Obavještavamo Vas da je u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice u ponedjeljak, 26. rujna, radi prokišnjavanja na oštećenom krovu klinike, privremeno radi sigurnosti pacijenata i liječnika, isključen iz rada jedan od akceleratora, a pacijentice su preusmjerene na tretman na druge uređaje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuju i da uređaj opet radi te da su sve pacijentice koje su imale termine dobile redovitu terapiju.

"Sad me ovo jako ražalostilo što je procurilo na Institutu za tumore, jer ja uvijek smatram da je ovo naša kuća spasa, da se tu svi trebamo osjećati sigurni,da smo tu najsigurniji", kaže Sanja Šutej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenti se pitaju što će biti kada padne iduća kiša, hoće li ih opet dočekati prozori poput ovih o kojima smo nedavno izvještavali, kada su iz bolnice poručili kako bi u idućoj godini sve trebalo biti sanirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo