želi sačuvati sustav / Avberšek: 'Svi žele privatizirati zdravstvo - i SDP i HDZ, pa i MOST'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Avberšek ističe da je javni zdravstveni sustav najveće dobro svakog građanina Hrvatske, pa ga svakako treba sačuvati

29.11.2015.
11:20
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnja predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek završila je svoju sindikalnu karijeru i otišla u mirovinu, a u razgovoru za Hinin portal Zdravlje (https://zdravlje.hina.hr/) govori o svojem sindikalnom radu i borbi za očuvanje javnog zdravstvenog sustava, te o politici i ministrima zdravlja s kojima je surađivala. 

Avberšek ističe da je javni zdravstveni sustav najveće dobro svakog građanina Hrvatske, pa ga svakako treba sačuvati. Proces privatizacije zdravstva započeo je prije 18 godina prvi ministar zdravstva Andrija Hebrang, kada je u primarnu zaštitu uveo zakup, čija posljedica je danas tzv. sustav koncesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga sve su Vlade namjeravale uvesti neki oblik privatizacije u javno zdravstvo, tvrdi Avberšek dodajući kako je to najmanje očekivala od socijaldemokratske Vlade, čiji je ministar Siniša Varga kroz izmjene zakona pokušao uvesti totalnu privatizaciju primarne zaštite, ali i dijelova bolničkog sustava.

I HDZ cijelo vrijeme ponavlja kako građani trebaju znati da će njihova zdravstvena usluga ovisiti o novcu koji uplate, a Most, kao treća opcija, u svojem programu ističe da je za privatizaciju javnog zdravstva, napominje Avberšek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo