PREDSJEDNIK KLUBA HDZ-A / Bačić: 'Oporba, osim želje za rušenjem Vlade i HDZ-a nema ništa zajedničko'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ujedinjena oporba održava sjednica svih klubova zastupnika kojoj je za cilj dogovoriti zajedničko djelovanje zbog pljačke INA-e

6.9.2022.
12:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskom saboru ujedinjena oporba održava zajedničku sjednicu svih klubova zastupnika kojoj je cilj dogovoriti zajedničko djelovanje zbog pljačke INA-e.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je sastanak. Kazao je da je legitiman, ali i da ničemu konkretnom ne doprinosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo da će takav sastanak, koji je neuspjela, loša kopija saborske sjednice iznjedriti dokument koji će biti podloga za raspravu oporbenih klubova", kazao je."

Na zajedničkoj sjednici nema HDZ-a, a predsjednik Kluba zastupnika spomenute stranke Branko Bačić obratio se novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo odgovornost članova Uprave i odgovornost i smjenu svih članova Uprave pa i one koje je tamo imenovao MOL. Očekujemo da se to na sastancima ubrzo riješi i da se doista odgovornost Upravi kroz smjenu jasno očituje", rekao je Branko Bačić uoči koalicijskog sastanka.

Image
'gori od SanaderovogHDZ-a' /

Oporba održava svoju sjednicu oko pljačke INA-e: 'Lopovski, štakorski HDZ treba maknuti'

Image
'gori od SanaderovogHDZ-a' /

Oporba održava svoju sjednicu oko pljačke INA-e: 'Lopovski, štakorski HDZ treba maknuti'

"Svjedočimo danas da oporba, osim želje za rušenjem Vlade i rušenje HDZ-a, nema ništa zajedničko. To njihovo često puta vrijeđanje i neprihvaćanje drugačijeg svjetonazorskog kolege u Saboru svjedočili smo više puta. Očito im je ta mržnja prema HDZ-u, rušenjem i stanjem kaosa ispred stavova. Možemo to razumjeti kao dio političkog folklora, ali nama je to neprihvatljivo. Nama je u interesi pronaći rješenje kako da se ove stvari ne događaju. Za to nam treba čvrsta vladajuća većina koja će biti demonstrirana na sastanku koji slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što očekuje od najavljenih prosvjeda ispred HDZ-a.

"Organizatori tih prosvjeda su oni isti kojim smo svjedočili tijekom pandemije. To su antivakseri koji imaju potporu jednog dijela oporbe, Mosta i Domovinskog pokreta. Imaju li oni išta zajedničko s tim vrijednostima tih istih antivaksera i drugih političkih stranaka? Moje je pitanje hoće li lijeva oporba pozvati članove da se zauzmu za stavove koji su za nas apsolutno neprihvatljivi. Mi ćemo raditi ono što smo zacrtali, a to je donošenje mjera kako bismo nadišli ovu krizu", kazao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo