bez krova, bez vode / Bakšić Mitić za RTL o apsurdu Banije: '1.12. donijeli su odluku o vodovodnim cijevima, voda im se već tad smrzavala'

Bakšić Mitić rekla je kako je ljudima dosta lažnih obećanja. Stanovnici su ogorčeni i očajni

28.12.2021.
19:20
VOYO logo

U Majskim Poljanama i dalje nema struje, te je noću mrkli mrak. Zamjenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić rekla je kako obnove nema.

''Nije se izgradila ni jedna kuća, što se tiče države. Obnovljeni dimnjaci nisu obnova. Sve stoji godinu dana'', naglasila je Bakšić Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže danas je pročitala nakon objave ministra Horvata jedan jako dobar komentar u kojem je jedan čovjek napisao: ''Ne želim nikome zlo, ali želi da cijeli vrh Vlade sa svojim obiteljima provede godinu dana u kontejnerima koji su hladni i bez sanitarnog čvora. Možda će obnova onda krenuti brže''. 

Zamjenica gradonačelnika kaže kako na glinskom području još pedesetak kontejnera nije spojeno na vodu i na odvodnju, a i onima koji su spojeni voda se smrzne, jer su cijevi spojene po tlu i nisu ukopane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stožer je 1.12. donio je odluku da prebacuje na lokalnu samoupravu da oni zaštite te cijevi. Trebalo je dakle čekati 1.12. da se to napravi, već kad se voda počela smrzavati'', kazala je Bakšić Mitić.

Image
tužna godišnjica /

Godinu dana od razornih potresa na Baniji: Brojni stanovnici i danas žive u kontejnerima ili mobilnim kućicama

Image
tužna godišnjica /

Godinu dana od razornih potresa na Baniji: Brojni stanovnici i danas žive u kontejnerima ili mobilnim kućicama

Zamjenica gradonačelnika rekla je kako nema neke nade u obnovu, jer su produženi zahtjevi za obnovu. Obnovu je trebalo završiti, a ne još donijeti produljenje zahtjeva ljudi za obnovu, naglasila je Bakšić Mitić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je apsurd'', komentirala je zamjenica gradonačelnika Gline.

''Nisu još ni ruševine uklonjene, ljudima je to psihičko opterećenje. Svaki dan kad se ustaneš i vidiš tu ruševinu u svom dvorištu, svega ti je dosta. Za svako uklanjanje objekta treba elaborat, elaborati su skupi. Elaborat za dimnjak je 25 000 kuna. Onda možete misliti koliki je za rušenje kuće. Takve stvari su se trebale odraditi bez elaborata, u ovih godinu dana, ako nismo počeli obnovu, trebali smo bar te ruševine maknuti'', dodala je Bakšić Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će čitav državni vrh biti na Banovini, a Bakši Mitić rekla je kako je ljudima dosta lažnih obećanja.  Stanovnici su ogorčeni i očajni. Samo zahvaljujući donatorima, na području Gline napravljeno je oko 40 kuća, no od države niti jedne kuće. 

''Privatne donacije su trebale biti samo potpora državi koja je trebala već početi'', smatra Bakšić Mitić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo