suvremeno opremljen / Bandić na otvorenju: centar 'Goljak' dobio novi prostor u Banjavčićevoj ulici

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Programe će pohađati 33 djece i mladeži, koji su u najtežem zdravstvenom stanju, a dosad su nastavni program pohađali na lokaciji u Koreničkoj ulici

23.1.2017.
13:33
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Centar za odgoj i obrazovanje "Goljak" dobio je od Grada Zagreba novi prostor u Banjavčićevoj ulici, veličine oko 800 četvornih metara, suvremeno opremljen za provedbu programa odgoja, obrazovanja i rehabilitacije djece i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima.

Ravnatelj Centra Željko Kranjec rekao je da u novom prostoru imaju sedam suvremeno opremljenih učionica, logopedski, tiflopedagoški i motoričko-senzorički kabinet, te dvoranu za kineziterapiju i medicinsku terapiju. Od proljeća će moći koristiti i vanjsko igralište od 600 četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programe će pohađati 33 djece i mladeži, koji su u najtežem zdravstvenom stanju, a dosad su nastavni program pohađali na lokaciji u Koreničkoj ulici.

Image

Zagreb: Centar "Goljak" dobio novi prostor u Banjavčićevoj ulici

Image

Zagreb: Centar "Goljak" dobio novi prostor u Banjavčićevoj ulici

Po riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, Zagreb je prostor u Banjavčićevoj ulici uzeo u zakup na 10 godina, uz zakupninu od 80.000 kuna mjesečno. Grad je uložio i oko 600.000 kuna u opremu prostora i namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić je istaknuo da žele u Rudešu sagraditi novu zgradu, gdje bi bile objedinjene sve djelatnosti Centra za odgoj i obrazovanje "Goljak", no tamo ima još neriješenih imovinsko-pravnih odnosa pa će za to trebati sačekati još neko vrijeme.        

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je da se društvo mora brinuti o djeci i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima. "Moramo voditi računa o njihovom dostojanstvu i životnim uvjetima, o logopedima i defektolozima, omogućiti im da lakše 'taj svoj križ nose', kako oni, tako i roditelji", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U školskoj godini 2016./2017. u rad Centra uključeno je 20 djece u predškolskom odgoju i obrazovanju, te 104 učenika s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo