Akti gradonačelnika / Bandić sada ima i Povjerenstvo za zaštitu objekata od grafita: Objavljeno koja im je glavna zadaća

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošlog tjedna osnovao Povjerenstvo za zaštitu objekata od grafita

9.9.2020.
13:32
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošlog tjedna osnovao je novo gradsko Povjerenstvo koje će biti zaduženo za, kako stoji u odluci, "zaštitu objekata od grafita". 

"Zadaća Povjerenstva je davanje prethodnog mišljenja u postupku izdavanja rješenja za ispisivanje znakova, slika, natpisa i drugo ispisivanje na vanjskim dijelovima objekta vidljivim s javne površine radi umjetničkog izražavanja (umjetnički grafiti)", napisao je Bandić u zaključku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu objekata od grafita koji je objavljen u Aktima gradonačelnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednicu je imenovao voditeljica odsjeka za uređenje javnih gradskih prostora iz Sektora za komunalne poslove i javne površine Grada Zagreba Gordanu Žarak. Svi imenovani u Povjerenstvo su iz gradskih upravnih tijela nadležnih za uređenje javnih gradskih prostora, za kulturu i za zaštitu spomenika kulture i prirode.

"Grad Zagreb sustavnim uređenjem zagrebačkih vizura vodi računa o zaštiti vanjskih dijelova objekata, njegovih kulturnih dobara i turističke afirmacije Grada Zagreba te se sukladno navedenom donosi zaključak o imenovanju Povjerenstva za zaštitu objekata od grafita kao u tekstu", stoji u Bandićevom obrazloženju osnivanja ovog Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo