AFERA AGRAM / Bandićev najbliži suradnik i prijatelj na sudu priznao krivnju, ali bivši prvi čovjek ZET-a nije promijenio iskaz

Bivši tajnik Zagrebačkog sportskog saveza pred sudom se na kraju zbog svega pokajao

22.11.2021.
20:50
VOYO logo

"Priznajem sve što mi se stavlja na teret i jako mi je žao", iznenadio je Zdenko Antunović, nekadašnji najbliži suradnik i prijatelj Milana Bandića, na suđenju za aferu Agram.

Riječ je o optužnici koju je protiv Petra Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i njegovih 15 suradnika i partnera , USKOK sudu predao prije 6 godina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženik Zdenko Antunović je počeo pomalo uobičajeno:

"Ja sam iznosio obranu u istrazi, ali sada želim pojasniti neke stvari, pa je točno ono što ću sada reći..."

I potpuni šok. Nekad najbliži suradnik Milana Bandića, Zdenko Antunović priznao je sve što mu se stavlja na teret.

"Mogu reći da jesam tražio od Milana Bandića da zaposli Dijanu Muhović. Mogu reći da sam tražio auto od Milana Bandića da idem u Njemačku sa obitelji na rođendan poznanika iz Hrvatsko njemačkog prijateljstva", kazao je Antunović.

Image
afera Agram /

Tajnik Zagrebačkog sportskog saveza priznao da je od Bandića tražio zapošljavanje u Gradskoj upravi

Image
afera Agram /

Tajnik Zagrebačkog sportskog saveza priznao da je od Bandića tražio zapošljavanje u Gradskoj upravi



Bivši tajnik Zagrebačkog sportskog saveza pred sudom se na kraju zbog svega pokajao.

"Priznajem djela, žao mi je što se to sve dogodilo iskreno i spreman sam vratiti svojih 2047 kuna i 72 lipe što sam oštetio gradski proračun” izjavio je Zdenko Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Antunovića, bivši prvi čovjek ZET-a nije promijenio iskaz.

"Ne smatram se krivim ni za jedno kazneno djelo koje mi se stavlja na teret optužnicom", kazao je Ivan Tolić, optuženik.

Od prvog uhićenja u aferi Agram, prošlo je sedam godina. A optužnica je tek potvrđena prije tri. Milan Bandić u međuvremenu je preminuo, pa je prvooptuženi sada Petar Pripuz.

A Bandića su se jutros sjetili njegovi nekad bliski suradnici. Položili vijence i zapalili svijeću na grobu kako bi obilježili njegov 66. rođendan.


"Nažalost nije prošla ni godinu dana od njegove smrti, mi prvi put obilježavamo njegov rođendan u tim nesretnim tužnim okolnostima, meni osobno ono što prolazi kroz glavu je naše veliko prijateljstvo od 30 godina koje je bilo obilježeno veselim i tužnim trenucima, uspješnim i neuspješnim", izjavio je Slavko Kojić, (BM  365) i bivši Bandićev pročelnik zagrebačkog Ureda za financije.  

Milan Bandić šest je puta biran za gradonačelnika. Dva je puta bio u istražnom zatvoru Remetinec. Presudu nikada nije dobio. A Državno odvjetništvo nikad nije ni razjasnilo kontroverze koje su se pojavile oko njegove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo