Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tvrdi da je rekla neistine

Banožić o Đerek: 'Prešućuje ono što joj ne ide u prilog. Ona je 'zviždaljka' interesnih skupina, a ne zviždačica'

'Gospođa Đerek nije od mene dobila nikakve naloge', odlučno tvrdi ministar Banožić

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 31.1.2022. u 15:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zviždačica iz Državnih nekretnina, Maja Đerek tvrdi je da je u vrijeme dok je bio ministar državne imovine, ministar Mario Banožić od nje tražio da pogoduje.

Naime, Đerek tvrdi da je, nakon što su po procedurama bili zapečaćeni lokali obitelji Rodić, jer nisu plaćali zakupninu, ministar tražio od nje da se odpečate. Iz Ministarstva su reagirali na optužbe.

Ministar je u odgovoru koje je Ministarstvo obrane poslalo RTL-u naglasio da radi i radio je isključivo u interesu Republike Hrvatske, te kako je želio spriječiti višemilijunsku štetu koju je prouzročila obitelj Rodić neplaćanjem zakupnine.

Image
Državne nekretnine

Zvizdačica Maja Đerek: 'Banožić je od mene tražio stvari koje su bile izravno pogodovanje'

Odgovor ministra Banožića prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Maja Đerek iznijela je niz neistina i očekujem da će nadležne institucije utvrditi sve činjenice. Zlonamjerna je laž da sam od gospođe Đerek tražio da za nekoga pogoduje.

Gospođa Đerek nije od mene dobijala nikakve naloge niti sam od nje ikada išta tražio pa tako ni pogodovanja ni skidanje pečata s poslovnih prostora. Za te poslovne prostore nisam tražio niti pečaćenje niti skidanje pečata. To je na vlastitu odgovornost to učinila gđa. Maja Đerek koja je bila na dužnosti direktorice sektora za poslovne prostore u Državnim nekretninama.

Upravo se čita

Radim i radio sam isključivo u interesu Republike Hrvatske. Želio sam spriječiti višemilijunsku štetu koju je prouzročila obitelj Rodić neplaćanjem zakupnine kao i gubitak sudskoga spora koji je bio u tijeku za navedeni prostor. Nasilno stupanje u posjed prostora, odnosno pečaćenje, dok je u tijeku sudski spor, a što je učinila Maja Đerek, išlo bi u prilog korisniku tog prostora. Cijeli proces gđa. Đerek napravila je i bez poštivanja procedure, odnosno bez prisustva javnog bilježnika koji bi napravio popis stvari koje se nalaze u prostoru. Takvim pečaćenjem korisniku prostora (obitelji Rodić) pružila se mogućnost pokretanja tužbe protiv tvrtke Državne nekretnine zbog sprječavanja pristupa privatnim stvarima.

Važno je napomenuti kako Maja Đerek u svom zviždačkom prokazivanju nije navela da je nakon pečaćenja prostora više puta isticala kako o pečaćenju prostora ništa ne zna. Tek je na sastanku, na kojem sam tražio objašnjenje zašto je prostor pečaćen i kome je namijenjen, priznala da je ona ta koja je izdala nalog za pečaćenje navedenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gospođa Đerek cijeli proces koji vodi predstavlja kao svoju borbu, prešućujući važne detalje koji joj ne idu u prilog, a koji pokazuju da je „zviždaljka“ interesnih skupina, a ne zviždačica.

Za detalje o cijelom slučaju možete se obratiti tvrtki Državne nekretnine, koja u cilju naplate potraživanja ima podatke o točnim iznosima dugovanja i načinima postupanja'', poručio je ministar Banožić.

RTL Vijesti/ 31.1.2022. u 15:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba