REZIGNIRANI NAVIJAČI / BBB bojkotira utakmicu Dinama jer se igra na Veliki petak: 'Nećemo navijati. Pa ljudi se prisjećaju muke i smrti Isusove!'

Sa sjevernih tribina maksimirskog stadiona - oni neće navijati. Apelirali su i na Hrvatski nogometni savez, ali i ostale klubove. Hoće li ih savez poslušati?

14.4.2022.
21:10
VOYO logo

Sveto ime Dinamo - sutra se neće oriti sa sjeverne tribine maksimirskog stadiona. Bad Blue Boysi bojkotiraju utakmicu - jer se igra - na Veliki petak. 

"Znamo što je Veliki petak. Smrt Isusa Krista, odlična odluka i vjerujem da će ostale navijačke udruge to podržati", kazao je Dominik iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim ništa loše ni zlo da se na Veliki petak održava neko sportsko natjecanje", kazala je Blaženka iz Zagreba.

Bad Blue Boysi, kažu -  nisu samo puki dekor na nogometnim stadionima, već grupa sa svojim uvjerenjima i principima, koje žive i brane kako znaju. Tako je i u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da Dinamo svoju sljedeću utakmicu protiv Istre igra na Veliki petak, dan koji kršćani diljem svijeta provode u postu i prisjećanju na muku i smrt Isusovu, obavještavamo sve da na toj utakmici neće biti organiziranog navijanja s naše sjeverne tribine", navode u priopćenju.

"Postoji problem da se naprosto ne može izbjeći cijeli tjedan ne igranja oko Uskrsa, jer poremetimo ritam trenažnog procesa, natjecanja u završnicama liga i na neki način utječemo na regularnost. Ovo nije ništa novo, respektiramo stav skupine Bad Blue Boysa", kazao je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali neće uvesti nikakve promjene. U malonogometnoj ligi - koja je također u nadležnosti HNS-a -  sve utakmice igraju se danas. Iz HNS-a poručuju - u prvoj ligi - sve je kompliciranije. 

"Naprosto zbog natjecateljskih razloga nema prostora da se to izbjegava, čim više što u drugim ligama se igra, a pogotovo u nekim i na sam Uskrs", objašnjava Brezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Uskrs se primjerice  - igraju utakmice u španjolskoj, francuskoj, talijanskoj ligi. Na Veliki Petak također, samo su u večernjim satima. I na Poljudu je nogometni okršaj zakazan na Veliki Petak -  kada će igrati Hajduk Gorica. Torcida se ne buni, ali podržava odluku da se utakmice ne igraju na Veliki petak. 

"Bože sačuvaj, grozote, na Veliki petak! To više ni ljudskosti nema, niti itko viruje u Boga, niti u išta, samo u lovu", kazala je Sofija Medvešek iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi bojkot Boysa zbog utakmica na veliki petak, pozivaju i ostale klubove i navijačke skupine da im se pridruže. No kad neće Boysi - hoće Demoni iz Pule - navijači Istre stižu sutra na Maksimir - navijati!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo